Další nabíjecí stanice pro elektromobily v severočeských Teplicích

Datum 14.06.2017

Společnost Siemens ČR uvedla v květnu ve spolupráci s firmou EV Solutions s.r.o. do provozu nabíjecí stanici pro elektromobily v Teplicích. Nástěnný nabíječ je umístěn poblíž vlakového nádraží na parkovišti společnosti Kajot Casino a je volně dostupný pro veřejnost. Na základě rostoucí poptávky se chystá objednatel počet nabíječek v budoucnu rozšířit i do dalších provozoven.

„Péče o životní prostředí a s ní spojená elektromobilita se dostávají do středu zájmu nejen veřejných institucí, ale i soukromého sektoru. Pro navázání obchodní spolupráce jsme zvolili společnost Siemens, technologického partnera, díky jehož řešením dokážeme reagovat na tržní poptávku velmi rychle a vyjít vstříc i požadavkům náročnějších zákazníků,“ říká Lukáš Kettner, jednatel společnosti EV Solutions s.r.o. „Instalace nástěnné nabíječky v Teplicích je prvním počinem v této oblasti. Nicméně máme rozjednáno již několik dalších lokací, pro které připravujeme finální koncepci,“ dodává Kettner.

Zájem o oblast elektromobility v současné době rychle roste, a to jak ze strany soukromého, tak i veřejného sektoru. Její přínosy jsou jasně definované – snižování emisí CO2, a tím ochrana životního prostředí, tichý provoz, úspora provozních nákladů. Na tento trend reagují především výrobci automobilů, kteří neustále zvyšují dojezdovou vzdálenost na jedno nabití. Od původních 70 km až na současných 300 km dojezdu u vozidel nejrozšířenější nižší střední třídy. Stávající infrastruktura dobíjecích stanic v České republice však stále nedostačuje, a je proto nutné se intenzivněji věnovat jejímu rozvoji.

„Jsme rádi, že si společnost EV Solutions vybrala jako hlavního partnera pro své projekty v rámci elektromobility právě společnost Siemens ČR. Chceme podpořit rozšíření sítě dobíjecích stanic, a tím elektromobilitu jako takovou. Lidé mají k elektromobilům kvůli kratší dojezdové vzdálenosti často negativní vztah. To bychom chtěli kvalitní sítí dobíjecích stanic změnit. Motivuje nás k tomu i závazek společnosti Siemens, která globálně usiluje o neutrální uhlíkovou stopu do roku 2030. Toho bez elektromobilů nedosáhneme,“ říká Petr Martinec, ředitel úseku CPS divize Building Technologies Siemens ČR.

Siemens nabízí v rámci svého portfolia řadu řešení pro oblast elektromobility.

Jedním z nich jsou nástěnné nabíječe, které jsou určeny pro pevnou instalaci v místě splňujícím podmínky elektrického krytí IP 44 a jsou vybaveny výhradně konektorem typu 2 (IEC 62196) Mennekes, na kabelu o délce 4 m. Nabíječe jsou k dispozici ve třech provedeních:  1 x 20 A, 3 x 20 A a 3 x 32 A. Vstupní příkonový proud je možné limitovat při uvedení do provozu. Nabíjecí proces je možné přerušovat či povolovat pomocí vzdáleného signálu (HDO, přístupový systém, energetický management).

Dále Siemens nabízí rychlonabíjecí stanice pro rychlé dobití elektromobilů s palubním napětím od 30 V do 920 V, ve všech běžných nabíjecích standardech (CCS, CHAdeMO, Type 2). Dle svého provedení poskytují nabíjecí výkony od 20 do 150 kW. Stanice jsou vhodné pro vnitřní i venkovní instalaci (IP54).

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář