Moderní automatizace v moderním hotelu

Datum 30.06.2017

Průmysl 4.0 a digitalizace začínají razantně měnit český a slovenský průmysl. Bezmála 130 účastníků se o tom mohlo přesvědčit na B&R INNOVATION DAY 2017, jehož 20. ročník proběhl 25. května 2017 ve Fabrika hotelu v Humpolci. Na programu této tradiční akce byla jako obvykle automatizace v souvislostech, zkušenosti uživatelů i výhled do budoucnosti.

V úvodu promluvil ředitel české pobočky B&R, Ing. Jan Ohřál o souvislostech automatizace a internetu věcí a také zmínil synergie, které pro B&R vyplývají ze spojení se společností ABB. Budoucnosti výrobní automatizace se týkala přednáška o mechatronickém řešení pro flexibilní výrobní linky, dopravníkovém systému SuperTrak, který lze synchronizovat s roboty a 3D tiskárnami a dalšími výrobními zařízeními.

Celkově na B&R Innovation Day vystoupilo 24 řečníků, z toho 7 z firem, které techniku B&R nasazují v praxi. Robotické parkování vozidel, vibrodiagnostika a prediktivní údržba ložisek v Arcelor Mittal nebo integrovaná výrobní buňka pro Průmysl 4.0 ukázaly trendy moderní automatizace. Přednášku o automatizaci Fabrika hotelu, který B&R Innovation Day hostil, doplnila exkurze do technologických prostor hotelu.

Technici B&R naživo ukázali práci s technikou a softwarem z dílny B&R a to např. implementaci Internetu věcí do současného výrobního závodu nebo otevřené programování robota Comau.

Malou večerní oslavu 20. výročí působení B&R na českém a slovenském trhu korunovalo losování o Smart Watch Samsung a Apple, spojené s ochutnávkou piv z místního pivovaru Bernard a sportovním kláním v curlingu.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář