Robotické pracoviště s laserem Solaris

Datum 04.07.2017

Robot – jedna z nejlepších ukázek síly lidské mysli a zručnosti. Robot je dnes běžnou součástí průmyslového světa, až nám uniká, o jak sofistikovaný nástroj jde a kolik práce nám ušetří a zastane.

Náš robot pomáhá s umístěním výrobku pod laser.
Značení na hliníkové díly, jak na čisté šedé hliníkové, tak i černé eloxované, to vše obstarává laser Solaris. Vláknový laser jemně předpřipraví podklad pro značení tím, že připraví povrch materiálu tak, aby byl všude stejný, což následně definuje stejný lom světla a tváří se pro čtečku jako hladký matný povrch. Následně laser začne značit požadované informace, v tomto případě je to Datamatrix kód a velké identifikační písmeno.

 

Aktivní pointer laseru na značeném hlinikovém dílu

Ačkoliv je hliník velmi dobrý tepelný vodič, tak před značením laserem nemá šanci. Malé lokální značení není schopno hliník ohřát, proto se tepelně nenamáhá a ani se nekroutí. Polovodičová součástka na hliníkovém dílu není navíc vůbec ovlivněna laserovým značením.
Lokace značení na hliníkovém dílu je možná v celém značícím poli, tedy v uvedené aplikaci 150×150 mm. Přesnost polohování dílu pod laserem zabezpečí robotická ruka, která následně přemístí díl pod čtečku Datamatrix kódu. Je zde 100% značení a čtení dílů, a to bez jakýchkoliv ztrát v celém procesu značení.

Pracoviště je vybaveno čtečkou 2D kódu

BENEFITY

  • Bezproblémová komunikace laseru s robotem
  • Možnost řízení značení robotem
Leonardo technology s.r.o., Ulička 37, 691 43 Hlohovec, e-mail: bubenicek@LT.czwww.LT.cz
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář