Basler představuje nové řady kamer Ace

Datum 16.08.2017

Konkrétně nové řady modelů kamer dostaly označení U a L. Celkově se pak bude jednat o 20 nových typů. Zásadní změna je patrná hned při pohledu na seznam modelů – kamery s komunikačním rozhraním Camera Link zůstávají pouze u klasické série Ace. Řada U a L nabídne komunikační standardy pouze s USB Vision a GigE Vision.

Série kamer Ace U přichází s revolučními čipy STARVIS, které jsou osazeny technologií BSI (Back Side Iluminated). U této technologie je použita křemíková deska obráceně, čímž se zvýší citlivost na světlo a není potřeba převádět velké množství fotonů na elektrony. Tato technologie pak může výrazně posunout dopředu např. aplikace v dohledové činnosti či mikroskopových aplikací. Série čipů STARVIS je vybavena novou závěrkou Rolling Shutter, která dokáže zachytit snímek 2x rychleji než starší modely a celkem výrazně tak snižuje míru zkreslení u pohybujících se předmětů.

Kromě senzorů STARVIS budou v nabídce i modely s čipy Sony Pregius a osvědčený ON Semiconductor PYTHON. Nové kamery budou mít také velmi vysoké rozlišení, které bude dosahovat hodnoty 12 MPix, dále také nový firmware s funkcí PGI (optimalizace obrazu přímo v kameře – 5×5 debayerizace, anti-aliasing, snížení šumu či zvýšení ostrosti obrazu) a za zmínku stojí také vysoká frekvence snímání, jenž bude dosahovat hodnoty až 751 fps. Zároveň při těchto novinkách je stále zachováván velmi dobrý poměr cena x výkon, jak jsme u kamer řady Ace zvyklí.

Série kamer Ace L bude nabízet pouze senzory Sony Pregius s formáty přesahující 1″. Nabídne také velmi vysoké rozlišení podobně jako série U až 12 MPix, ovšem začínat bude „jen“ na 9 MPix. Doménou tedy bude velmi kvalitní obraz při snímkové frekvenci až 40 fps. Ruku v ruce s většími čipy musel přijít i o něco větší housing kamery, který si musí poradit nejen s velikostí čipu, ale i s dalším vznikajícím teplem a větší spotřebou energie – čelní rozměr kamery je 40×30 mm. Závěrka je zde oproti STARVIS čipům Global Shutter. Kamery Basler řady Ace L jsou vhodné zejména pro aplikace v automatizovaných 3D inspekčních systémech, v dopravních aplikacích (například pro sledování provozu, měření rychlosti apod.) nebo v mýtných systémech, využití samozřejmě najdou i ve strojním průmyslu a dalších aplikacích.

Nové kamery se senzory STARVIS můžeme čekat již na podzim v naší nabídce. Další modely série U a L budou vypuštěny na trh do konce letošního roku.

Elcom
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář