Tlačítko BOOST není jen na supersportech, ale i na elektrokole

Datum 05.09.2017

Ve světové premiéře představilo Ekolo.cz nový model elektrokola Agogs Gust. Agogs Gust je jediné elektrokolo se středovým pohonem a tlačítkem Boost. Je vybavené baterií nabízející reálný dojezd 130 km při skvělém poměru ceny k hodnotě. Agogs Gust je možné koupit za 42 900 Kč bez DPH v pánském i dámském provedení.

Agogs Gust je nové trekkingové-terénní elektrokolo vybavené výkonným středovým motorem (Bafang Modest Drive system) s excelentním výkonem na pevných cestách i v přírodě. Robustní konstrukce s nosností až 150 kg je k dispozici je v pánském i dámském provedení, s velikostmi rámu 17”, 19” nebo 21”.

Kapacita 600Wh (16 Ah) baterie s články Panasonic NMC nabízí vysokou výdrž a rychlo nabíječka s výkonem 3A umožní získat 50% kapacitu už za necelou hodinu a půl nabíjení. Umístěním na rámu elektrokola navíc příznivě příspívá k optimálnímu těžišti.

Gust, čtené jako Gast, znamená v angličtině buď výbuch vášnivého pocitu nebo náhlý poryv větru,” říká Jakub Ditrich, majitel společnosti. “Název nemohl být přiléhavější, jezdec na tomto kole snadno zažije obojí,” dodává.

Kolo je vybavené unikátní tlačítkem Boost se 3 funkcemi, které je poprvé použito na modelu se středovým pohonem. Nechybí USB zásuvka na LCD displeji i na samotné baterii. K elektrokolu je k dispozici celoroční bezplatný servis, formátování a kontrola baterií zdarma.

Patrony nového modelu jsou publicista Daniel Dočekal a autor výpravy do Afriky (Sen o Dakaru) Petr Kotek. V případě zájmu se s vámi rádi podělí s praktickými zkušenostmi, oba Agogs Gust aktivně používají.

Sedavé zaměstnání a nedostatek pohybu mne v dubnu přesvědčily k návratu k pravidelnému ježdění na kole,” říká Daniel Dočekal. “Po 1600 kilometrech na klasickém kole mohu srovnávat a elektrokolo je skvělá příležitost, jak dojet prakticky až jednou tak daleko a cítit se stále stejně příjemně unavený. Jako technologického novináře mne tahle část hardware enormně zajímá. Má navíc zajímavou budoucnost v podobě připojených elektrokol,” dodává.

Agogs Gust si můžete kdykoliv prohlédnout (a v případě zájmu i bezplatně vyzkoušet) v prodejně ekolo.cz u stanice metra Vltavská v Praze Holešovicích (budova bývalých Dopravních podniků).

Dámskou verzi elektrokola GUST uvítala moje manželka Dana. Na prvním výletě, který jsme absolvovali na trase Černošice, Zadní Třebáň, Liteň, Neumětely, Beroun, Karlštejn a zpět jsme celkem nastoupali 1136 výškových metrů a ujeli přesně 100,3 km, baterii se nám povedlo vybít jenom ze 70%. Pokud to srovnám s jinými elektrokoly, které jsme používali, považuji to za fantastický výsledek ” říká Petr Kotek, šéf agentury Promotým Praha a dlouholetý spolupracovník BESIPu a další patron elektrokola Agogs Gust.

Agogs Gust si mohou pořídit cyklističtí začátečníci či rekreační jezdci, ale skvělé služby poskytne i pokročilejším cyklistům. S ohledem na velmi příznivou cenu je navíc snadno dostupné i tam, kde jde o skutečně rekreační či kondiční ježdění.

Parametry Agogs Gust

 

Pánský model / Dámský model
Reálný dojezd Až 130 km
Kapacita a typ baterie 600Wh (16Ah / 36V) Li-Ion Panasonic NMC
Hmotnost, vč. baterie 24.5 kg
Nosnost 150 kg
Typ a materiál rámu Slitina Al 6061.T6, Velikosti rámu 17” (dámské), 19″ a 21″ (S, M a L)
Typ pohonu Bafang MM G360 – středový 80N.m / 500W max.
Snímač Kadenční
Ovládání LCD displej s dálkovým ovládáním a s USB nabíjením. Tlačítko BOOST se 3 funkcemi.
Řazení a přehazovačka Shimano Acera, 9 rychlostí, pastorky 12T – 36T
Typ a značka brzd Kotoučové hydraulické brzdy Shimano s disky o průměru 160 mm
Přední vidlice RST, odpružená, zamykatelná
Pláště Maxxis Overdrive 28″
Blatníky Dlouhé, plastové ABS
Sedlo a sedlovka Sedlo Selle Royal – gelové pánské/dámské anatomické
Speciální výbava Kompletně osazené elektrokolo: blatníky, nosič, stojánek. Přední a zadní LED Spanninga se světelným čidlem, napájené z hlavní baterie.
Rozměry kola (minimální) VxH 110 x 188 cm
Osvětlení LED, aktivace tlačítkem na řídítkách
Cena 42 990 Kč

 

O ekolo.cz a kolech Agogs

Značka elekrokol Agogs Electric Bikes vyráběná společností ekolo.cz se v roce 2008 stala první českou značkou kvalitních elektrokol, se servisním zázemím po celé České republice. Značka Agogs je nabízena po celé Evropské Unii i v USA. Elektrokola této značky jsou několika násobnými vítězi spotřebitelských testů organizovaných německou agenturou Extra Energy.

ekolo.cz na českém trhu uvádí elektrokola do povědomí už od roku 2007 a od roku 2010 konstruuje a vyrábí značková elektrokola vyšší třídy Agogs. Sortiment obchodu v centru Prahy zahrnuje více než 80 modelů a typů elektrokol vybraných českých a světových výrobců.

ekolo.cz je váš solidní partner pro vyzkoušení, nákup, údržbu a především radost z jízdy na elektrokole!

V případě zájmu můžete ekolo.cz kontaktovat na e-mailu jd@ekolo.cz, jednatel společnosti Mgr. Jakub Ditrich je vám k dispozici i na telefonním čísle +420-220-991-111.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Dobrý den
    nevím kdo psal tento článek, ale nedovedu si představit jak je možné 3A “rychlonabíječkou” nabít 16Ah na 50% kapacity za necelou 1,5 hodiny jak je uvedeno v článku.
    citát z článku — Kapacita 600Wh (16 Ah) baterie s články Panasonic NMC nabízí vysokou výdrž a rychlo nabíječka s výkonem 3A umožní získat 50% kapacitu už za necelou hodinu a půl nabíjení.
    Je také možné, že se pisatel spletl, nebo je to “odborník” , nebo je to reklamní tah na zákazníky.

Napsat komentář