tado° – je evropská jednička mezi chytrými termostaty

Datum 08.09.2017

Chytrý termostat tado° je schopen uspořit až třetinu nákladů, které domácnosti vydávají na teplo. Ekologického provozu a úspor energií dosahuje tado° tím, že pracuje s předpovědí počasí i s aktuální obsazeností domu či bytu a podle toho přitápí, nebo naopak snižuje teplotu. Termostat tado°, který je možné ovládat na dálku prostřednictvím aplikace v chytrém telefonu, se přizpůsobuje konkrétní domácnosti a přináší zákazníkovi maximální pohodlí.

ČEZ tak nyní uvádí na český trh další z řešení, které vyvinuly inovativní cleantech společnosti, do nichž investoval prostřednictvím svého fondu INVEN CAPITAL.

„Tado° je dalším produktem z naší nabídky chytrých řešení pro domácnosti. Když odejdete, termostat automaticky sníží teplotu a budete-li se opět blížit zpět, začne prostor vytápět. Aby termostat dosáhl co největší úspory, pracuje s předpovědí počasí a učí se průběžně z reálného provozu. Je opravdu chytrý, a zákazníci tak už v podstatě nemusejí na vytápění myslet,“vysvětluje princip fungování Michael Pupala, generální ředitel ČEZ Prodej. „Přes den, kdy nejste doma, nemáte zbytečně přetopeno a večer naopak přijdete do příjemně zahřáté domácnosti.“

Řešení tado° je kompatibilnís naprostou většinou dostupných kotlů.Termostaty dokážou plynule najíždět a sjíždět kotel bez skokových změn, které jsou energeticky náročné. Mobilní aplikace sděluje termostatu, jak daleko je uživatel od domova a podle toho nastavuje vytápění. Chytrý termostat tado° také umí rozdělit domácnost do několika obytných zón, ve kterých je možné řídit teplotu samostatně. Má i samoučící funkci, která přizpůsobuje průběh vytápění konkrétnímu domu nebo bytu zákazníka.

V případě, že zákazník preferuje teplejší domácí klima, je možné funkce na termostatu upravit a ten začne automaticky vytápět na vyšší teplotu. Tado°  může být samozřejmě ovládán i vícero uživateli najednou. Všichni členové domácnosti s chytrým telefonem si mohou nainstalovat aplikaci a přihlásit se pomocí svých údajů. Uživatelé bez chytrého telefonu nebo bez nainstalované aplikace mohou tado° ovládat pomocí webové aplikace nebo manuálně přímo na termostatu. Komunikace mezi termostatem, cloudovými servery a mobilními zařízeními je vysoce zabezpečena a odpovídá standardům online bankovnictví.

„Stovky tisíc lidí dnes šetří díky chytrému termostatu tado°. Těší nás, že můžeme tento typ úspory zprostředkovat i našim českým zákazníkům,“ říká Jiří Pěsta, vedoucí nekomoditních produktů ĆEZ Prodej. „Instalace, nastavení systému a předvedení všech funkcí chytrého termostatu je zdarma. Zákazníci, kteří odebírají od ČEZ elektřinu či plyn nebo volají s MOBILEM OD ČEZ, navíc získají na pořízení tado°  slevu 1000 Kč.“

Tado° si je možné koupit v internetovém obchodě na stránkách www.cez/tado. Technologie tado° je bez ohledu na jejich stáří kompatibilní téměř se všemi druhy vytápěcích systémů v domech a bytech, které mají svůj vlastní kotel, včetně podlahového vytápění či napojení na radiátory.

Společnost tado°  GmbH byla založena v Mnichově v roce 2011. Chytré termostaty tado°  používají zákazníci na čtyřech kontinentech: v Evropě, Americe, Asii a v Austrálii, kde se jich dosud prodalo několik set tisíc kusů. Společnost ČEZ investovala do firmy tado°  GmbH prostřednictvím fondu INVEN CAPITAL v minulém roce. Na český trh již ČEZ uvedl bateriové systémy pro fotovoltaické elektrárny od německé společnosti sonnen, ve které INVEN CAPITAL získal podíl v roce 2015.

Více na www.tado.com a www.invencapital.cz
Roman Gazdík, mluvčí ČEZ
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář