Seno představuje testery pro kabely a kabelové svazky

Datum 19.09.2017

Firma Cirris Systems vznikla v roce 1984 s cílem vyvinout inovativní, jednoduše použitelné testery pro kabely a kabelové svazky. Cílem bylo vytvořit praktické testery, které posunou možnosti testování, kam až to bude možné, i během samotné montáže, tak, aby chybu bylo možné opravit už při montáži. Což znamená, že lze samozřejmě testovat finální produkt, ale je možné využít testování už při osazování konektorů, případně využít průvodce při montáži kabelu, kde je možné přesně nastavit postup montáže a případné chybné zapojení je odhaleno hned v počátku. 

Produkty firmy Cirris využívá přes 6000 společností po celém světě za účelem zajištění perfektní kvality jejich výrobků, ať už kabelů, kabelových svazků, spojů, konektorů, zdravotnických přístrojů a mnoha dalších elektrických sestav. Jde o poměrně velkou škálu výrobků – od testerů pro jednoduchá testování logického zapojení, až po počítačem řízené vysokonapěťové testovací systémy, které je možné rozšířit o široké spektrum dalších volitelných funkcí a externích měřících přístrojů.

Testery můžeme rozlišit na dvě základní skupiny.

První skupinou jsou stolní testery, které je možné snadno přenášet a nastavovat. Jejich další velkou výhodou je snadná výměna
připojovacích adaptérů, zákazník si může vybrat z velké škály adaptérů nabízených výrobcem, případně je možné si nechat vyrobit adaptéry podle zadání zákazníka. Tyto testery jsou nabízeny v různých variantách od 50 testovacích bodů až po 1024 testovacích bodů. Nejnižší kategorií jsou přístroje pro testování logického zapojení, další skupinou jsou nízkonapěťové testery, které už jsou schopné kontrolovat nejen logické zapojení, ale i součástky, jako odpory, diody a kondenzátory. Tyto přístroje už je možné připojit i k počítači a využít tak mnoho dalších funkcí, které nabízí software Easy-wire, tj. tvorbu testovacích programů v počítači, přidávání komentářů, vytváření vlastních konektorů, přejmenování pinů – tak, aby vše odpovídalo skutečnosti, případně schématu.
Software umožňuje ukládání a tisk štítků a reportů z otestovaných kabelů, které je možné upravit dle svých představ. S každým testovaným kabelem je možné načítat čárový kód, případně i číslo dávky, to vše může být na výsledném reportu uvedeno.

Poslední kategorií testerů v této skupině jsou vysokonapěťové testery až do 2000 VDC, resp. 1000 VAC. Tester Cirris Easy Touch Pro je nejvyšší z této skupiny, nabízí zabudovaný počítač, 10,4“ dotykový display, OS Windows 10 a možnost vysokonapěťového testování až do 2000 VDC.

Druhou skupinou jsou testery pro rozsáhlejší testování kabelových svazků nebo zapojení, zpravidla jsou určeny pro zabudování. Tyto testery pracují pouze ve spojení s počítačem a softwarem Easy-wire. Tyto přístroje jsou k dispozici v nízko- i ve vysokonapěťovém provedení do 1500 VDC a 1000VAC. U těchto přístrojů je možné testovat od 160 do 100 000 testovacích bodů. Samozřejmostí je zde opět ukládání a tisk reportů i štítků.

Většinu testerů je dále možné propojit pomocí sítě Ethernet, což umožnuje buď nahrávání testovacích programů z jednoho stanoviště do více testerů, nebo využívání jedné hlavní databáze pro ukládání reportů, potažmo analýzu výroby.

Pro detailnější informace o nabízených produktech navštivte webové stránky výrobce www.cirris.com, nebo stránky dodavatele www.www.seno.cz

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář