Eaton pomáhá s osvětlením centra pro volný čas pomocí energeticky úsporných svítidel

Datum 14.11.2017

Společnost Eaton poskytla širokou škálu vysoce úsporných produktů pro osvětlení střediska Huddersfield Leisure Centre. Více než 2500 svítidel pro hlavní i nouzové osvětlení, včetně svítidel s nejnovější LED technologií bylo dodáno, aby uspokojilo požadavky zábavního centra. Společnost Eaton také pomohla dodavatelskému týmu NG Bailey se zpracováním vhodného projektu. Nové zábavní centrum v hodnotě 36 milionů liber, které bylo otevřeno v květnu 2015, zahrnuje krytý „Splash park“, 25 metrů dlouhý bazén, nejmodernější tělocvičnu, fitness studio, krytou běžeckou dráhu, sportovní haly, lezeckou a boulderingovou stěnu.

Pro splnění požadavků na osvětlení musel Eaton věnovat některým oblastem zvláštní pozornost. Aby byla zajištěna bezpečnost a ochrana návštěvníků, bylo třeba provést určité technické změny. Navíc to přispělo ke zlepšení estetické stránky budovy.  Oblasti bazénů a splash parku byly z důvodu velkého množství vody označeny jako vysoce rizikové. Tyto oblasti vyžadují nouzová svítidla s vysokým světelným výkonem – toho Eaton dosáhl za použití centrálního bateriového systému ZBS. Systém zajistí bezpečnost koupajících při selhání hlavního osvětlení.  Na ostatních místech v zábavním centru byla instalována kombinace nouzových svítidel Micropoint 2, Britesign 2 a Alfalux LED. Tato svítidla byla připojena k testovacímu systému nouzového osvětlení společnosti Eaton. V kombinaci s centrálním bateriovým systémem v oblastech u bazénů to znamená, že celé zábavní centrum bylo pokryto adresovatelným testovacím systémem pro nouzové osvětlení, které je nezávislé na hlavním osvětlení.

“Tím, že jsme poskytli řešení jak pro hlavní i pro nouzové osvětlení, které bylo navrženo tak, aby vyhovovalo požadavkům dodavatelů zábavního centra, jsme významně přispěli k požadavkům na osvětlení budovy,” uvedl John Robb, ředitel segmentu komerčních budov společnosti Eaton. “Vedle standardního sortimentu výrobků jsme díky flexibilnímu přístupu upravili řadu našich produktů tak, aby přesně vyhovovaly danému prostředí.  Pro výcvikový bazén jsme upravili specifické svítidlo, tak aby se vešlo do rozložení stropu výklenku. Bylo také důležité, aby do projektu bylo zahrnuto nouzové osvětlení se souvisejícími testovacími systémy, se zvláštní pozorností na neobvyklé nebezpečí spojené s oblastmi u bazénů.”

Jednoznačným cílem celého projektu bylo minimalizovat potřebu energie a snížit další související náklady. Použitá LED svítidla zahrnovala stylový Combiform pro kanceláře a studia, stropní svítidlo RXS bylo použito v šatnách a převlékárnách, Linergy 2 ve sportovní hale a vysoce odolný Tufflite v technologickém zázemí.

Venkovní svítidla Gladiator LED byla použita kolem obvodové stěny pro osvětlení vnějších chodníků. Tato svítidla byla vybrána pro svou dlouhou životnost a energetickou úspornost. Byli jsme schopni nabídnout až 10 let komerčního provozu bez nutnosti výměny LED svítidel. Tím byly drasticky sníženy náklady na údržbu centra, stejně jako náklady na energii.

“Schopnost společnosti Eaton poskytovat řešení hlavního i nouzového osvětlení pro různé oblasti budovy měla zásadní vliv na úspěchu tohoto projektu. Tento dokončený projekt vděčí především odbornosti a flexibilitě společnosti Eaton,” říká James Knowles, projektový manažer dodavatele NG Bailey.

Rada okresu Kirklees zdůraznila, že je důležité nejen to, že osvětlení odpovídalo estetice budovy, ale také to, že realizovaný projekt poskytl vynikající provedení při současné minimalizaci nákladů na energii a údržbu za účelem dosažení optimální účinnosti.

 

O společnosti Eaton
Elektrotechnický sektor společnosti Eaton je globálním lídrem v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů; ochraně pomocných záložních zdrojů; v řízení a automatizaci; osvětlení
a bezpečnosti; strukturálních řešeních a zařízeních pro elektrické sítě; řešeních pro drsná či nebezpečná prostředí a v inženýrských službách. Díky svým komplexním řešením je společnost Eaton připravena přijmout i ty nejdůležitější výzvy v oblasti řízení elektrické energie.
Eaton je společnost zabývající se řízením energie, která v roce 2016 dosáhla obratu 19,7 miliardy USD. Poskytujeme energeticky úsporná řešení, která našim zákazníkům pomáhají efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii více úsporně, bezpečně a udržitelně. Společnost Eaton se zaměřuje na zlepšování kvality života a životního prostředí využíváním technologií a služeb v oblasti řízení energie. Máme zhruba 96 000 zaměstnanců a prodáváme produkty zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací získáte na stránkách www.eaton.eu.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář