Spolehlivé spojení na libovolném místě

Datum 06.12.2017

Nejznámější svorka v portfoliu WAGO, páčková svorka řady 221, je již dnes velkým univerzálem na poli spojování elektrickým vodičů a nachází využití mnohdy i v nečekaných oblastech. Nyní se její pole působnosti opět o něco rozšiřuje s novými upevňovacími adaptéry. 

WAGO svorku řady 221 již dávno nenajdete pouze ve standardních instalačních krabicích. S novými upevňovacími adaptéry se však její možnosti využití rozšiřují i přímo do konkrétních elektrických zařízení. Mluvíme např. o připojování svítidel a přístrojů k elektrické síti, rozvádění interního zapojení v přístrojích nebo slučování více ochranných vodičů svítidel. Díky zmíněným adaptérům lze svorky připojit pevně k základně. Lze je montovat jak nastojato, tak naležato. Na montážní desku nebo do pouzdra se adaptér připevňuje pomocí západek (snap-in) nebo šroubů.

Uživatelsky přívětivé konstrukční řešení

Praktické konstrukční provedení nových adaptérů zaručuje snadnou obsluhu i vložených svorek. Vodiče lze pohodlně připojovat i odpojovat před vložením svorky do adaptéru nebo i po jejím vložení. Zvolené konstrukční řešení zároveň zajišťuje neustálou přístupnost zkušebního otvoru. Adaptéry rovněž nabízejí prostor pro individuální popisování, které zajišťuje jednoznačné přiřazení připojovacích bodů.

Výhody

  • Adaptéry nabízí různé možnosti upevnění (pomocí západek nebo šroubů) a nasměrování (nastojato či naležato). – Dodatečná popisovací plocha umožňuje individuální popisování.
  • Vodiče lze připojit před upevněním svorky do adaptéru či po jejím upevnění.
  • Flexibilní upevňovací příchytky zjednodušují vkládání a vyndávání svorek.
  • Snadno přístupné zkušební otvory zajišťují jednoduché zkoušení vložených svorek.
  • Adaptéry jsou vhodné pro 2-, 3- a 5vodičové spojovací svorky řady 221.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář