Ochrana strojů proti softwarovým a hardwarovým útokům

Datum 12.12.2017

Společnost Siemens rozšířila své portfolio bezpečnostních řešení, které zajišťují ochranu proti softwarovým útokům a útokům na hardwarové komponenty až na úroveň jednotlivých strojů a výrobních linek.

  • Bezpečnostní zařízení Scalance SC-600 nabízí ochranu na úrovni stroje / výrobní linky
  • Firewall s datovou propustností až 600 Mbit/s
  • Nastavení pomocí webového prohlížeče, prostředí TIA Portál, protokolu SNMP nebo rozhraní CLI
  • Umožňuje zabezpečený vzdálený přístup ke stroji, výrobní lince v kombinaci s platformou Sinema Remote Connect

Nový Scalance SC-600 je kompaktní bezpečností síťové zařízení vybavené firewallem (Stateful Inspection Firewall) s datovou propustností až 600 Mbit/s. V závislosti na variantě Scalance SC-600 mohou uživatelé spravovat až 200 IPSec (Internet Protocol Security) VPN tunelů.

Pro zabezpečený vzdálený přístup může být Scalance SC-600 připojen k serveru Sinema Remote Connect, což umožní zabezpečený vzdálený přístup ke všem zařízením, jako jsou PLC, HMI apod.

Scalance SC-600 také nabízí pohodlné možnosti strukturování sítí prostřednictvím virtuálních sítí LAN (VLAN) a překladu síťových adres (NAT/NAPT). Scalance SC-600 je nastavitelný pomocí webowého rozhraní, pomocí protokolu SNMP (Simple Network Management Protocol), rozhraním příkazů CLI (Command Line Interface), nebo pomocí inženýrského nástroje STEP 7 V15 (TIA Portal).

Scalance SC-600 je vybaven 6 ethernetovými porty RJ45 s rychlostí až 1Gbit/s. Navíc dva z těchto šesti portů jsou navrženy jako tzv. kombo porty. To umožní možnost optického připojení pomocí SFP (Small Form-factor Pluggable) vkladek s rychlostí jak 100 Mbit/s, tak i 1 Gbit/s. Tyto kombo porty umožní připojení Scalance SC-600 na velké vzdálenosti (až 200 km) pomocí optických kabelů s LC konektory. Při použití SFP vkladek jsou příslušné kombo porty RJ45 automaticky deaktivovány. Scalance SC-600 umožňuje flexibilní nastavení bezpečnostních zón. V závislosti na nastavení je možné použít jeden port k připojení do nadřazené sítě a ostatní porty na stejné úrovni stroje, popř. výrobní linky, nebo je lze rozdělit na 6 aktivních portů do různých bezpečnostních zón dle požadavku.

Konstrukce Scalance SC-600 je založena na designu systému Simatic S7-1500, a proto šetří prostor v ovládací skříni. Všechny Siemens komponenty pro průmyslové zabezpečení jsou dodávány s redundantním napájením 2x 24 V stejnosměrných, signálním kontaktem, a také schopností připojení k Sinema Serveru pro stálé monitorování provozu a spolehlivosti průmyslové sítě. Navíc jsou průmyslová zařízení určena i pro instalaci v nebezpečném prostředí (Zone 2) a splňují rovněž běžné mezinárodní standardy, ale i standard IEC 62443.

Siemens Scalacne S
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář