Infra vytápění Xenylla-Sundirect

Datum 13.12.2017

S příchodem podzimního chladného počasí se před všemi, kteří uvažují o modernizaci nebo změně topného systému, objevuje otázka jaké vytápění zvolit. Stát podporuje kotlíkové dotace, někteří stavitelé investují velké částky do tepelných čerpadel a jiní volí variantu plynového nebo elektrického vytápění. Jaké jsou vlastně parametry výběru vytápění?

Základní podmínkou je výkon topného systému. V domku nebo v bytové jednotce by mělo být za každých okolností příjemné teplo. Podstatné jsou pro stavitele i provozní a vstupní náklady. Dalším faktorem je obsluha topení, nejlépe bez našeho zásahu a námahy. Provoz vytápění může být čistý a ekologický. A posledním faktorem, který je důležitý, je vzhled topných těles. Dnes nemusíte mít doma nevzhledné radiátory, ale designový prvek, který doplňuje interiér.

Existuje topný systém, který splňuje tyto parametry? Infra vytápění společnosti Xenylla-Sundirect ano. Náklady na pořízení topných sálavých infrapanelů jsou velmi rozumné a odborníci z naší firmy je velmi přesně spočítají pro každou stavbu. Pro domek v nízkoenergetické kategorii se pohybují mezi 30-40 000 Kč. Náklady na vytápění jsou podle zkušeností našich klientů v podobné stavbě cca 13 000 Kč za topnou sezonu. Ve srovnání s elektrickými přímotopy ušetříte 40 % nákladů, plyn je dražší o 15 – 20 %. Náklady na instalaci jsou minimální. Proč je vytápění infrapanely Xenylla-Sundirect tak výhodné? Systém pracuje s minimální tepelnou ztrátou a energetickou účinností 95 %. Jak je to možné, když má konvenční topení energetickou účinnost 60 %? Infračervené paprsky, stejně jako sluneční záření v přírodě, ohřívají primárně hmotu v obytném prostoru, tedy i nás. Potom se následně ohřívá vzduch na požadovanou teplotu a systém teplo udržuje v prostoru regulací externích termo­- statů, které infrapanely zapínají a vypínají. Stavebník pro instalaci systému využívá sazbu d57d – poloviční sazba za kWh. Společnost Xenylla-Sundirect nabízí několik řad topných infrapanelů. Všechny řady mají topnou desku z uhlíkových krystalů a liší se pouze v kvalitě použitého materiálu. Základní varianta je hliník, dále používáme ocel a kvalitní tvrzené sklo. Naší chloubou jsou topná infrazrcadla do koupelen. Všechny infrapanely jsou stylový, moderní designový prvek, který vhodně doplní každý prostor. K dispozici jsou i vysokoteplotní infrapanely pro vytápění teras, zimních zahrad a venkovních prostor.

Topný systém je vhodný pro všechny typy staveb, domků, bytů nebo developerských projektů. Nedávno naše firma realizovala atypický projekt 20 bytových jednotek Vodojem Karviná. Spokojenost a nárůst počtu našich klientů svědčí o tom, že i v České republice se dostává infravytápění do podobných čísel prodeje jako je už dlouho v severských zemích, v Německu nebo Francii. Levná elektřina ve vytápění je trend, který je budoucností vytápění i u nás. Standardem je 5letá záruka na topný prvek a zákaznický servis.

Další informace na www.topne-infrapanely.cz
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář