Záhada odtajněna! Jan B. promluvil. Český bylinný likér nese podpis od Leonarda

Datum 14.12.2017

Tradiční český bylinný likér Becherovka se vyrábí již od roku 1807. Obsahuje více než dvacet druhů bylin a koření a neobsahuje žádné chemické přísady.

Bylo potřeba nepřidávat žádné chemické látky ani na obal likéru, tedy žádný inkoust. Proto každá lahev obsahuje podpis od Leonarda v podobě data a času výroby, které do etiket vypaluje CO2 laser Solaris e-SolarMark+ 30 W integrovaný přímo do výrobní linky.Úkol byl jasný, pryč s chemií, pryč se spotřebním materiálem, pryč s dalšími náklady na servis. Značení světlem z CO2 laseru Solaris e-SolarMark+ 30 W ve výrobní lince nahradilo nevyhovující inkjet technologii, která vyžadovala doplňování spotřebních materiálů, což přinášelo zvýšené náklady na značení a byl potřeba pravidelný servis na inkjet tiskárnách. Naopak s laserem od prvního značení již vyděláváte a udržuje se tak kultura výroby národního likéru bez přidání chemie. Potravinářský provoz vyžaduje vysokou čistotu, snadnost dezinfekce. Laser Solaris je v celonerezovém provedení a je tak plně vhodný do potravinářského a lahvárenského průmyslu.Jednoduchost instalace laseru na výrobní lince vyžadovala doplnění o enkodér pro snímání rychlosti linky a fotobuňku pro detekci lahve. Značení je tak plně automatické a nevyžaduje žádnou obsluhu, i když obsluha může editovat veškeré parametry laseru přes 15 palcový dotykový displej.
Produkce není vůbec malá, a tak CO2 laser značí pěkných 14.000 lahví/hod datem a časem výroby na papírovou etiketu umístěnou na lahvi. Systém je připraven pro implementaci do podnikového ERP a MRP díky ethernetovému rozhraní s IP adresou a propracovanému komunikačnímu protokolu. Kdyby přece jenom došlo k něčemu neočekávanému, tak veškerou zálohu nastavení laseru lze uložit nebo obnovit přes USB stick.

Benefity:

  • Celonerezové provedení laseru
  • Laser nevyžaduje žádné provozní kapaliny, šetří tak provozní výdaje
  • Jednoduchá obsluha přes dotykový displej s plně automatickým chodem
  • Značení za pohybu – zde necelé 4 ks/sec
  • Veškeré údaje ke značení se generují v řídicí jednotce laseru, není tak nutný PC či jiný nadřazený systém
  • Připravenost pro implementaci do podnikového ERP systému
  • Záloha parametrů laseru na USB stick

Leonardo Technologies

Výstava Volty 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

Napsat komentář