Flexibilní průmyslové switche pro moderní řízení technologie budov

Datum 18.01.2018

Společnost Siemens představuje novou generaci kompaktních switchů průmyslového ethernetu řady Scalance XB-100. Jsou vhodné pro použití jak v průmyslových aplikacích, tak pro automatizaci moderních budov.

  • 24V stejnosměrné a střídavé napájení vhodné pro použití v průmyslu a pro moderní budovy
  • Až 24 elektrických portů pro připojení velkého počtu uzlů
  • Shoda s komunikačním standardem Profinet CC-A umožňuje spolehlivý přenos dat

Přednostmi jsou zejména velký počet portů a rozhraní, odlehčené provedení v plastovém krytu, což je ideální pro montáž v rozvaděčích se stísněným prostorem montáže. Switche jsou navržené pro metalické i optické liniové sítě nebo sítě v uspořádání do hvězdy.

Jsou testovány a schváleny i pro potencionálně výbušné prostředí (zóna ATEX 2, IECEx). Díky shodě s komunikačním standardem Profinet CC-A zajistí spolehlivý přenos Profinet komunikace. Switche řady Scalance XB-100 bez možnosti diagnostiky a konfigurace jsou vhodné pro okamžité použití.

Switche Scalance XB-100 jsou dostupné v pěti provedeních, a to až s 24 porty RJ45, respektive až dvěma ST/BFOC porty, nebo dvěma SC porty umožňující připojení až na vzdálenost 5 km v případě optického spoje (multimode). Všechny switche mají možnost redundantního 24V napájení ze stejnosměrných nebo střídavých zdrojů, což zajistí provoz switchů i při výpadku jednoho zdroje napájení.

Podpora 24V napájení střídavých zdrojů (50/60 Hz) je obzvláště důležitá v oblasti automatizace budov, kde se využívá pro monitorování, realizaci uzavřené a otevřené řídicí regulační smyčky, a také pro zařízení komunikující po Ethernetu pomocí protokolu BACnet/IP.

Design průmyslových ethernetových switchů umožňuje jak montáž na klasickou 35 mm DIN lištu, tak i kompatibilitu s průmyslovými ethernetovými switchi typu Scalance XB-200 a prostředím plně integrované automatizace (Totally Integrated Automatian – TIA). Přehledné uspořádání diagnostických LED umožňuje přesné určení stavu zařízení a případně i rychlou a spolehlivou diagnostiku na místě.

Na nové switche řady Scalance XB-100 se vztahuje záruka 5 let, stejně jako na všechny produkty z portfolia Scalance.

Siemens patří mezi největší technologické firmy v České republice a již více než 125 let je nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou inovativních technologií. Se svými téměř 11 000 zaměstnanci se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Portfolio Siemens pokrývá řešení pro průmysl, energetiku, dopravu a veřejnou infrastrukturu, technologie budov a zdravotnictví. Český Siemens je průkopníkem v oblasti Průmyslu 4.0 a Smart Cities, v rámci kterých přináší zákazníkům komplexní digitální produkty a služby. Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.
Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního technologického koncernu Siemens AG, který je již více než 170 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu a spolehlivost. Společnost působí po celém světě a  zaměřuje se na oblast elektrifikace, automatizace a digitalizace. Siemens AG patří k největším poskytovatelům technologií šetrných k životnímu prostředí. Je jedničkou na trhu v instalaci offshore větrných elektráren, jedním z hlavních dodavatelů pro paroplynové zdroje a technologií pro přenos energie. Siemens patří mezi průkopníky řešení v oblasti veřejné infrastruktury, průmyslové automatizace a softwarových řešení pro průmysl. Společnost je také předním dodavatelem zdravotnických zobrazovacích zařízení a technologií pro laboratorní diagnostiku. Ve finančním roce 2017, který skončil 30. září 2017, dosáhl Siemens obratu 83 miliard EUR s čistým ziskem 6,2 miliard EUR a zaměstnával 372 tisíc zaměstnanců po celém světě. Více informací naleznete na http://www.siemens.com.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář