První laserový měřič vzdálenosti s dotykovou obrazovkou

Datum 16.02.2018

Již před více než 20 lety prezentovala Leica Geosystems první ručně vedený laserový měřič vzdálenosti a způsobila tak revoluci na mezinárodním trhu. Od té doby určuje podnik měřítka v oblasti laserových měřičů vzdálenosti. S přístrojem Leica DISTO™ D810 touch se podařila další světová novinka: je to první laserový měřič vzdálenosti s dotykovou obrazovkou – lze ho ovládat intuitivně a rychle jako chytrý telefon.

Leica DISTO™ D810 touch

Je symbolem nejvyšší přesnosti a poskytuje nejrůznější nepřímé funkce měření. Pomocí 360° náklonového senzoru poskytuje přístroj velmi přesné výsledky měření. Ještě vyšší přesnosti lze dosáhnout pomocí adaptéru stativu Leica FTA360 s jemným pohonem.

Způsobuje revoluci v každodenní praxi na stavbě: Leica DISTO™ D810 touch – celosvětově první laserový měřič vzdálenosti s dotykovou obrazovkou – se postará o to, aby pracovní procesy na stavbě šly od ruky rychleji, snadněji a přesněji. Lze ho intuitivně ovládat gesty jako chytrý telefon. Další premiéra je komfortní měření na fotografiích. Integrovaná kamera umožňuje fotografie, např. ze stavby nebo měření, které mohou být pro dokumentaci přenášeny přes rozhraní USB do počítače. Tento všeuměl v řadě DISTO™ nabízí D810 touch četné nepřímé měřicí funkce. Umožňuje mj. měření vzdáleností, ploch, objemů a lichoběžníků, sledování výšky, měření resp. sledování sklonu, funkce přičítání a odečítání, nepřímé měření. A bezplatná aplikace Leica DISTO™ sketch dostupná v App Store nebo Google Play je ideálním pojítkem mezi laserovým měřičem vzdálenosti a chytrým telefonem/tabletem. Vrcholný produkt DISTO je proto nutností pro montéry suchých staveb, architekty (interiérů), inženýry a podnikatele ve stavebnictví.

Měřit ve fotografii: zkrátka geniální!

Leica DISTO™ D810 touch se díky velké dotykové obrazovce snadno a rychle ovládá: pomocí intuitivních gest jako např. klepnutí, tažení, zoomování 2 prsty jsou funkce rychle a přímo k dispozici, také měření se provádí bez rušivých otřesů pomocí dotykové obrazovky. Zvláštností je volba měření ve fotografii. Nikdy nebylo tak snadné zjistit šířku, plochu, výšku nebo dokonce průměr objektů: stačí jen změřit vzdálenost, pak se požadované koncové body měřeného objektu označí šipkami na fotografii na displeji a zobrazí se naměřená hodnota. Pomocí rozhraní USB je možné načíst fotografie do počítače a zanést je včetně naměřených dat do dokumentace. Ještě rychlejší je přenos dat pomocí Bluetooth® Smart. Měřič je vybavennejenom měřicími funkcemi, ale také speciálně vyvinutým 360° náklonovým senzorem, který zajišťuje extrémně přesné výsledky měření.

Chytré aplikace pro náčrty a kótování

Jedinečné funkce přístroje Leica DISTO™ D810 touch optimálně doplňuje chytrá bezplatná aplikace Leica DISTO™ sketch. Její pomocí lze na chytrém telefonu, tabletu s operačními systémy Android či iOS, na PC v rastru vytvářet rychle a pohodlně plány objektů v měřítku, precizně kótovat objekty na fotografii, přenášet výsledky měření do tabulky nebo kontrolovat stavební výkresy. Detailní nákresy je dokonce možné přiřadit bez problémů k přehledovému nákresu. Aplikace přenáší kancelář na stavbu. Uživatel tak má veškeré informace v jednom dokumentu. A pomocí e-mailu se data dostanou prakticky ihned do kanceláře či k projektovým partnerům. Takto systém podstatně usnadňuje procesy na stavbě. Perfektní propojení s chytrým telefonem a počítačem: DISTO™ sketch pomůže vytvořit a okótovat nákres nebo zkontrolovat stavební výkres.

V klávesnicovém módu je možné DISTO™ D810 touch propojit s PC a pak zasílá naměřené hodnoty pomocí zápisu na klávesnici do jakéhokoliv programu.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář