Prostorově nenáročné motorové spouštěče vytváří prostor v rozváděčové skříni

Datum 28.02.2018

Malé pohony pro stroje a zařízení se obvykle nachází v rozsahu do 9,0 A a jsou chráněny běžnými motorovými jističi. Pokud je však prostor v rozváděčové skříni omezený, instalace většího množství ochranných prvků je velmi obtížná. Prostřednictvím nových motorových spouštěčů pro přípojnicový systém RiLine Compact je společnost Rittal nyní schopna nabídnout chytré řešení za použití nové technologie.

Herborn/Norimberk, 30. listopadu 2017 – Po úspěšném uvedení nového přípojnicového systému RiLine Compact na začátku tohoto roku společnost Rittal nyní rozšiřuje své portfolio z nabídky RiLine Compact o další komponenty. Kompaktní přípojnicový systém do 125 A se dosud skládal výhradně z kontaktních desek s ochranou proti nebezpečnému dotyku, které tvoří základní prvek systému spolu s montážními komponenty, jako jsou adaptéry pro připojení vodičů a přístrojové adaptéry pro snadnou instalaci ochranných přístrojů od různých výrobců. Společnost Rittal nyní rozšiřuje své portfolio výrobků o nové motorové spouštěče. Stejně jako stávající komponenty lze tyto jednotky přímo a jednoduše nainstalovat na kontaktní desku a provést mechanické a elektrické zapojení v jednom kroku. Jednoduchá instalace zařízení výrazně snižují čas a úsilí vynaložené na připojování.

Kompaktní řešení pro menší prostory

Společnost Rittal nabízí motorové spouštěče ve třech stupních proudového rozsahu: 0,6 A/2,4 A/9 A. Fungují jako přímý a reverzní startér v jediném zařízení. Velmi působivá je jejich mimořádně tenké provedení se šířkou pouhých 22,5 mm. To znamená uvolnění více jak 50 % prostoru v porovnání se standardním 45 mm spínacím zařízením v tomto proudovém rozsahu a o 75 % více prostoru v porovnání s reverzními kombinacemi o šířce 90 mm.

Působivá hybridní technologie

Třífázový motorový spouštěč je vysoce výkonné hybridní spínací zařízení s funkcí monitorování proudu. Díky své hybridní technologii zařízení nabízí delší životnost a provoz s nízkými ztrátami. Princip technologie je jednoduchý: nejprve je zapnuta elektronika prostřednictvím vstupního signálu a poté mechanické kontakty. Motorový spouštěč přináší ještě více výhod prostřednictvím své diagnostické funkce, kterou detekuje vnitřní a vnější chyby. Provozní stavy a chybové zprávy lze poté vyhodnotit pomocí čtyř různých svítících LED kontrolek.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář