S napětím sledujeme nejnovější trendy a proud informací posíláme k vám…

Digitální řešení pro pekařský a cukrářský průmysl

Datum: 08.03.2018

7955-1003173804_v

Společnost Siemens AG představí pod mottem „Objevte hodnotu digitálního podniku v pekařství“ (Discover the value of the Digital Enterprise for the bakery industry) své portfolio řešení a služeb pro pekařský a cukrářský průmysl na jednom z předních světových veletrhů potravinářské výroby – Anuga FoodTec 2018. Ten proběhne od 20. do 23. března v Kolíně na Rýnem.

Prezentace Siemens bude k vidění v hale 7.1 na stánku C 71/C 79 a zaměří se především na výhody, které mohou průmyslové podniky všech velikostí získat díky digitální transformaci ve všech fázích hodnotového řetězce, od návrhu produktu a výroby až po servis. Návštěvníci se mohou těšit na konkrétní příklady řešení, jak lze díky digitalizaci docílit vyšší flexibility a zároveň umožnit sériovou výrobu individualizovaných produktů v potravinářském průmyslu.

Požadavky zákazníků se neustále mění, a to ovlivňuje procesy a průmyslovou výrobu. Podniky dnes proto čelí stejným výzvám – potřebují rychle a kvalitně vyrábět speciální a individualizované produkty zákazníkům na míru. Klíčem pro tyto tržní požadavky je digitalizace: díky „digitálnímu dvojčeti“ mohou podniky provádět simulace, testy a optimalizace produktů, výrobních postupů i celých závodů v kompletně virtuálním prostředí.

Odborníci Siemens také odpoví na otázky týkající se řízení spotřeby energií, výrobních operací či bezpečnosti a předvedou způsob, jakým mohou výrobci využít digitální dvojče produktu, stroje nebo celého závodu, a získat tak další přidanou hodnotu.

Podniky v potravinářském průmyslu – a obecně ve všech sektorech výrobního a zpracovatelského průmyslu – pak mohou díky digitálnímu dvojčeti výrazně zvýšit rychlost inovací a produktivitu a zároveň být mezi prvními při definování nových obchodních modelů.

Siemens také představí způsob, jakým mohou společnosti flexibilně reagovat na měnící se požadavky trhu – např. různorodost příchutí – a to v každé fázi výroby potravin od zpracování přes balení a štítkování až po plnění.

Návštěvníci stánku Siemens budou mít možnost se na reálném příkladu zpracování čokolády přesvědčit o preciznosti automatizované výroby čokolády podle individuálního přání zákazníka. Digitalizace totiž umožňuje spotřebitelům navrhovat výrobky a obaly podle jejich osobního vkusu. Společnost Siemens tak předvede, jak lze díky komplexní automatizaci využívat data při zpracování čokolády – od prvotního nápadu přes vlastní výrobu a plnění až po zabalení a označení produktu. Pomocí speciálního softwaru ukáže simulaci a optimalizaci digitálních dvojčat produktů, závodů a výrobních linek. Zároveň nabídne ukázku vizualizace a vyhodnocení klíčových ukazatelů výkonu (KPI) příslušných pro celou výrobní linku i pro konkrétní proces pomocí specifických aplikací v otevřeném cloudovém operačním systému pro internet věcí MindSphere.

Nejnovější informace o prezentaci Siemens na veletrhu Anuga FoodTec 2018 naleznete zde.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *