Digitální továrna 2.0 obsadí na strojírenském veletrhu rekordní plochu
03.10.2022Řešení zaměřená na digitalizaci průmyslu představí firmy ve speciální expozici Digitální továrn...
Datum 08.03.2018
Společnost Siemens AG představí pod mottem „Objevte hodnotu digitálního podniku v pekařství“ (Discover the value of the Digital Enterprise for the bakery industry) své portfolio řešení a služeb pro pekařský a cukrářský průmysl na jednom z předních světových veletrhů potravinářské výroby – Anuga FoodTec 2018. Ten proběhne od 20. do 23. března v Kolíně na Rýnem.
Prezentace Siemens bude k vidění v hale 7.1 na stánku C 71/C 79 a zaměří se především na výhody, které mohou průmyslové podniky všech velikostí získat díky digitální transformaci ve všech fázích hodnotového řetězce, od návrhu produktu a výroby až po servis. Návštěvníci se mohou těšit na konkrétní příklady řešení, jak lze díky digitalizaci docílit vyšší flexibility a zároveň umožnit sériovou výrobu individualizovaných produktů v potravinářském průmyslu.
Požadavky zákazníků se neustále mění, a to ovlivňuje procesy a průmyslovou výrobu. Podniky dnes proto čelí stejným výzvám – potřebují rychle a kvalitně vyrábět speciální a individualizované produkty zákazníkům na míru. Klíčem pro tyto tržní požadavky je digitalizace: díky „digitálnímu dvojčeti“ mohou podniky provádět simulace, testy a optimalizace produktů, výrobních postupů i celých závodů v kompletně virtuálním prostředí.
Odborníci Siemens také odpoví na otázky týkající se řízení spotřeby energií, výrobních operací či bezpečnosti a předvedou způsob, jakým mohou výrobci využít digitální dvojče produktu, stroje nebo celého závodu, a získat tak další přidanou hodnotu.
Podniky v potravinářském průmyslu – a obecně ve všech sektorech výrobního a zpracovatelského průmyslu – pak mohou díky digitálnímu dvojčeti výrazně zvýšit rychlost inovací a produktivitu a zároveň být mezi prvními při definování nových obchodních modelů.
Siemens také představí způsob, jakým mohou společnosti flexibilně reagovat na měnící se požadavky trhu – např. různorodost příchutí – a to v každé fázi výroby potravin od zpracování přes balení a štítkování až po plnění.
Návštěvníci stánku Siemens budou mít možnost se na reálném příkladu zpracování čokolády přesvědčit o preciznosti automatizované výroby čokolády podle individuálního přání zákazníka. Digitalizace totiž umožňuje spotřebitelům navrhovat výrobky a obaly podle jejich osobního vkusu. Společnost Siemens tak předvede, jak lze díky komplexní automatizaci využívat data při zpracování čokolády – od prvotního nápadu přes vlastní výrobu a plnění až po zabalení a označení produktu. Pomocí speciálního softwaru ukáže simulaci a optimalizaci digitálních dvojčat produktů, závodů a výrobních linek. Zároveň nabídne ukázku vizualizace a vyhodnocení klíčových ukazatelů výkonu (KPI) příslušných pro celou výrobní linku i pro konkrétní proces pomocí specifických aplikací v otevřeném cloudovém operačním systému pro internet věcí MindSphere.