Ergonomický způsob obsluhy strojů

Datum 09.03.2018

Optimální ergonomie je na pracovišti nezbytná. Stroje musí nejen splňovat bezpečnostní požadavky, ale také musí být navrženy tak, aby byla jejich obsluha co nejsnadnější a bez námahy. Ovládací panely na strojích musí být flexibilní a snadno polohovatelné za použití systémů nosných ramen. Aby toto fungovalo stejně pro pracovníky různých výšek, jsou zapotřebí nosná ramena s možností výškového nastavení. Nová nosná ramena s nastavitelnou výškou nyní společnost Rittal uvádí na trh.

Herborn/Norimberk, 29. listopadu 2017 – Nosná ramena se používají všude tam, kde obslužné ovládací panely vyžadují flexibilní polohování pro ovládání stroje. Aby bylo možné ovládací panel přesně přizpůsobit výšce pracovníka a zvýšit tak ještě více ergonomii, společnost Rittal nyní nabízí výškově nastavitelný nosný profil pro svůj systém nosných ramen CP.

Nový výrobek je k dostání ve dvou verzích s hmotnostním rozsahem zátěže 4–30 kg a 10–60 kg. Hmotnost lze v těchto rozsazích stupňovitě upravit a nastavit tak, aby ovládací panel trvale zůstal v nastavené výšce. Nastavení hmotnosti zůstává stabilní i po delší dobu provozu a není nutné jej znovu upravovat. Důkazem je více než 30.000 zkušebních cyklů provedených akreditovanou laboratoří kvality společnosti Rittal.

Výškově nastavitelný nosný profil lze integrovat do systému nosných ramen bez použití adaptéru. Instaluje se vždy do systému CP 120 ze strany upevnění na stěnu/podlahu. V závislosti na hmotnostní kategorii lze systém CP 120 a CP 60 instalovat na stranu obsluhy stroje nebo redukovat na menší systém.

Spolehlivá ochrana kabelů

Systémy nosných ramen CP firmy Rittal poskytují dostatek vnitřního prostoru pro kabely. Kromě toho je snadné do výškově nastavitelného systému vkládat předem sestavené kabely s konektory. Vysoký stupeň krytí (IP 54) znamená spolehlivou ochranu kabelů před okolními vlivy. Stupeň krytí zůstává stejně vysoký i po integraci nosného profilu s možností výškového nastavení. Kabely jsou bezpečně odděleny od pohyblivých částí výškově nastavitelného systému a při pohybu systému tak nedochází k žádnému poškození.

Snadná montáž a seřízení

Při vývoji systémů nosných ramen společnost Rittal kladla zvláštní důraz na možnost montáže jednou osobou. Totéž platí i pro nosné rameno s možností výškového nastavení. Hmotnost zátěže a přizpůsobení nosného ramene s možností výškového nastavení lze upravit pomocí snadno přístupného šroubu. I nastavení systému je velmi pohodlné. Příslušné šrouby na kloubech jsou snadno přístupné z vnějšku i po sestavení.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář