BBC spouští aplikaci rozšířené reality pro svůj seriál Civilizace

Datum 08.04.2018

Britská rozhlasová a televizní společnost BBC se rozhodla pro svůj seriál Civilizace, který bude vysílán již na jaře tohoto roku, spustit aplikaci rozšířené reality umožňující lidem prozkoumat historické artefakty z britských muzeí ve virtuálních výstavách.

Civilizace je nový seriál zahrnující 31 zemí a pokrývající 5 000 uměleckých děl v dějinách lidstva. Seriál Civilizace sdružuje muzea a galerie z celé Velké Británie prostřednictvím digitálních produktů a událostí. V rámci toho byla vytvořena aplikace rozšířené reality, která uživatelům umožňuje přenést poklady těchto sbírek do vlastních domů. Velmi jednoduše řečeno, AR nebo-li rozšířená realita překrývá virtuální objekty ve světě kolem nás, které lze vidět prostřednictvím smartphonu, tabletu nebo speciálních AR brýlí.

Uživatelé si budou moci prohlížet a prozkoumávat artefakty virtuálně – např. při pohledu na mumii uvnitř sarkofágu. Aplikace Civilisations AR bude brzy spuštěna pro iOS i Android. Byla vyvinuta přímo týmem výzkumu a vývoje společnosti BBC, která sídlí v Londýně. Vývojáři se stále více zajímají o vytvoření produktů rozšířené reality, z části proto, že v loňském roce byly pro operační systémy iOS a Android vydány softwarové kity, které usnadňují poskytování pokročilých funkcí.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář