Solek koncentruje zdroje ve fotovoltaice pro zahraniční expanzi

Datum 17.06.2018

Společnost Solek Group, přední český investor do fotovoltaické energie, oznámila akvizici 100% podílu ve společnosti PV Power. Ta je s dvacítkou realizovaných elektráren ve čtyřech zemích jeden z nejzkušenějších domácích hráčů na trhu obnovitelných zdrojů.

Spojením skupina Solek Group s celkovým objemem přes 30 MW získá silné postavení v celém řetězci služeb – od financování přes development, inženýring, výstavbu až po správu a obchod – které je nezbytné pro chystanou zahraniční expanzi.

„Už nyní jsme se třemi elektrárnami v Chile největší český investor do tamější solární energetiky. Spolu s PV Power v Chile pracujeme na přípravě projektů v celkovém objemu až 200 MW, které z nás udělají jednoho z hlavních hráčů na poli ‚zelené elektřiny‘ v Jižní Americe,“ uvedl Zdeněk Sobotka, generální ředitel Solek Group. „PV Power realizovala většinu našich projektů, takže naše vlastnické spojení má tak jak ekonomickou, tak technologickou logiku,“ dodal Zdeněk Sobotka.

Solek Group od svého založení v roce 2010 realizovala více než desítku projektů v oblasti fotovoltaických elektráren (Česko, Slovensko, Rumunsko a Chile) o celkovém instalovaném výkonu přes 30 MW a v plánu má výstavbu dalších až 200 MW. Solek disponuje rozsáhlými zkušenostmi jak s plánováním, výstavbou a provozem, tak se správou aktiv a refinancováním zejména projektů fotovoltaických elektráren.

Za účelem zahraniční expanze, zejména v Chile, vydala Solek Group loni dluhopisy s úrokovou mírou 6,2 % p.a., do kterých lze investovat už od 50 000 korun, a jejichž celkový emitovaný objem může dosáhnout až jedné miliardy korun.

Společnost PV POWER, se sídlem v České republice, je od svého založení v roce 2009 jedním z předních poskytovatelů technických služeb (development, výstavba a následný provoz) fotovoltaických elektráren. Za svoji existenci PV Power realizovala development a výstavbu desítek fotovoltaických projektů. Mnohé z těchto elektráren do dnešního dne provozuje. Z teritoriálního hlediska je aktivní na trzích střední a východní Evropy a Chile.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář