Murrelektronik je tím správným partnerem pro instalace s PROFINET

Datum 18.06.2018

Murrelektronik nabízí vysoce výkonná zařízení pro prvotřídní sítě PROFINET, které podporují koncepci Plug&Play nebo umožňují prostřednictvím technologie IODD-on-Board pohodlnou integraci zařízení IO-Link.

Obzvláště snadná je změna se systémem Cube. U tohoto kompaktního a modulárního instalačního řešení s charakteristickou flexibilitou a širokou škálou rozhraní v rovině senzorů a akčních členů se jednoduše vymění sběrnicový uzel, a už je topologie začleněna do systému PROFINET. Snadněji to již nejde. Celá instalace „pod“ sběrnicovým uzlem zůstává nezměněna.

Zajímavý je také SOLID67, kompaktní a lehký sběrnicový modul, u něhož lze funkci PROFINET nastavit „v mžiku“. Je vybaven nejnovější verzí PROFINET 2.3. Moduly poskytují hned osm zásuvných míst IO-Link v bezprostřední blízkosti procesu, dokonale však do systému začleňují také klasické IOs.
Charakteristickým znakem sběrnicových modulů Impact67 je flexibilita díky konfigurovatelným zásuvným místům. Podle toho, jaká je konkrétní potřeba v bezprostředním okolí, se zásuvná místa používají jako vstup nebo výstup. Totéž zásuvné místo může být také použito v roli IO-Link masteru. A samozřejmě platí: Moduly nabízejí maximální výkon PROFINET a funkce verze 2.3.
Výhodou kompaktních sběrnicových modulů MVK Metall je, že jsou díky své robustní konstrukci vhodné také pro použití v nejnáročnějších průmyslových prostředích. Proto se často používají například v aplikacích, kde jsou vystaveny jiskrám při svařování. Moduly disponují všemi funkcemi PROFINET a mají maximální odolnost proti zatížení sítě (Netload Test Class III). Varianta MVK Metall Safety umožňuje dosahovat bezpečných vstupů a výstupů až do bezpečnostní úrovně SIL 3 nebo PLe. Podporují také aplikace v reálném čase, neboť odpovídají Conformance Class C.
V časově kritických aplikacích, například u výměny nástrojů, se jako velká výhoda ukazuje funkce Fast Start Up modulů Impact67 a MVK Metall, protože lze výrobu obnovit v minimálním čase.
Pro propojení účastníků PROFINET nabízí Murrelektronik výkonné switche PROFINET, jak pro rozvaděč, tak i pro prostor průmyslového zařízení. Sortiment završují předmontované spojovací kabely v osvědčené kvalitě společnosti Murrelektronik. V otázce průřezu vodičů a stínění odpovídají požadavkům instalační směrnice PROFINET a umožňují spolehlivý přenos dat – jsou tepnou každé instalace PROFINET.

Centrální rozhraní: 

Vysoce výkonné switche společnosti Murrelektronik hrají ústřední roli v instalacích PROFINET. Kromě liniové struktury umožňují také strukturu hvězdovou, stromovou a kruhovou.

Murrelektronik
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář