Emparro Premium Power = perfektně sladěný napájecí systém společnosti Murrelektronik

Datum 27.06.2018

S komponenty řady Emparro nabízí společnost Murrelektronik prvotřídní řešení pro ekonomické a spolehlivé napájení strojů a zařízení energií. Ucelený napájecí systém složený z vysoce výkonných spínaných zdrojů, spolehlivých vyrovnávacích modulů a účinných filtrů je vzájemně perfektně sladěný. Zástupci rodiny Emparro úžasně spolupracují nejen v rozvaděči, ale i v prostoru průmyslového zařízení: Spínané napájecí zdroje v IP67 umožňují přesunutí napájení přímo ke spotřebičům.

 Filtr pro maximální odolnost proti rušení

Jednostupňový filtr Emparro MEF chrání napájecí systémy proti elektromagnetickým účinkům a optimalizuje elektromagnetickou kompatibilitu elektrických komponent ve strojích a zařízeních.
Filtr Emparro MEF působí obousměrně: z externí sítě do systému napájení i v opačném směru.

  • Srdce strojů a zařízení

Spínané napájecí zdroje Emparro pro jednofázové a trojfázové sítě jsou pozoruhodně spolehlivé. Díky širokému sortimentu s různými výkony nabízí Murrelektronik řešení pro téměř všechny oblasti aplikací.
Při výrobě Emparro se používají výhradně nejkvalitnější součásti. Díky tomu činí hodnota MTBF až 1 000 000 hodin. Spínaný zdroj efektivně převádí energii a má vysokou účinnost až 95 %. Dlouhá životnost je zaručena.
Vestavěná výkonová rezerva: Pro bezproblémové spínání velkých zátěží disponuje Emparro funkcemi Boost. Power Boost dodává po dobu až pěti sekund výkon ve výši až 150 %, Hyper Boost pak po dobu 20 ms až 400 %.

Malé rozměry: Díky své kompaktní konstrukci vyžadují spínané zdroje v rozvaděči málo místa. Integrované přístrojové pojistky přispívají nejen k další úspoře prostoru, ale snižují také náročnost projektovacích a instalačních prací.

Spínané zdroje pro AS interface
Integrované oddělení
Varianta Emparro pro aplikace s AS Interface obsluhuje klasické provozní napětí 30,5 V. Kdo používá tento přístroj, nepotřebuje žádný zvláštní oddělovací modul, protože od sebe automaticky odděluje datové a energetické proudy.

Varianta 40 A zdroje Emparro 3~
Prediktivní údržba
Napájecí zdroj disponuje diagnostickou funkcí pro preventivní údržbu. Ta podá informaci o dosažení optimálního okamžiku pro výměnu. Dosahuje se tak dlouhé doby provozu, aniž by docházelo k nákladným výpadkům.

  • Udržuje stroje při životě

UPS modul Emparro ACCUcontrol překlenuje výpadky proudu. K výpadkům a odstávkám ve výrobě nedochází, protože modul se svými externě připojenými olověnými gelovými bateriemi umožňuje překlenovací dobu až do rozmezí hodin.
Pro strukturované vypnutí strojů a řídicích jednotek je vhodný vyrovnávací modul Emparro Cap. Pracuje na bázi ultrakondenzátorů, je po celou dobu životnosti bezúdržbový a poskytuje potřebné napětí pro cílené uvedení procesů do stabilního stavu.

  • Ideální pro náročná prostředí

Emparro HD je koncipován pro aplikace, v nichž je spínaný zdroj sice umístěn v rozvaděči, přesto je však vystaven rozmanitým vnějším vlivům, například na pohyblivých částech spreaderů (zdvižná zařízení pro překládku kontejnerů), na stavebních jeřábech nebo zařízeních provozní manipulační techniky.
• vysoká odolnost proti vibracím a rázům
• maximální odolnost proti přepětí jako účinná ochrana proti napěťovým špičkám nebo úderům blesku v blízkém okolí
• vysoká účinnost i při extrémních teplotách od −40 až do +80 °C

  • Napájení přímo u spotřebiče

Emparro67 se používá přímo v prostoru průmyslového zařízení. Robustní a plně zalisované spínané zdroje v krytí IP67 odolávají extrémním okolním podmínkám. Převod napětí z 230 VAC na 24 VDC probíhá přímo u spotřebiče. Tím se snižují na minimum ztráty ve vedení a redukují náklady na energii. Protože se na teplo promění minimum energie, je možné se přístrojů dotýkat i při plném výkonu. Pracují absolutně spolehlivě až do okolní teploty 85 °C. Přesunutím napájení do prostoru zařízení se ušetří prostor v rozvaděči. Ani nečistoty, vlhkost nebo chladicí kapaliny a maziva nemohou Emparro67 nijak ovlivnit.

Emparro67 Hybrid
Napájení přímo v zařízení, jištění a komunikace!
Dva integrované kanály pro sledování zátěžového obvodu 24 VDC zajišťují vysokou spolehlivost provozu. Rozhraní IO-Link umožňuje transparentní komunikaci, například pro změnu nastavení parametrů přístroje nebo pro čtení diagnostických dat pro preventivní údržbu.

Proč klade Murrelektronik tak velký důraz na řešení přímo pro prostor v průmyslovém prostředí?
Odpověď na tuto otázku od našich specialistů p. D.Brauna a p. Floriana Holzmanna si přečtěte ZDE…

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář