Hydraulické rychlospojky Eaton řady Flat Face

Datum 20.07.2018

Společnost Eaton zabývající se řízením energie představila své rychlospojky řady FF modernizované konstrukce, které pomohou výrobcům mobilních strojů splnit poptávku trhu po vysokotlakých a vysokoimpulsních řešeních. Jsou vhodné pro rozmanitá průmyslová odvětví a jejich použití zahrnuje připojovací prvky pro zemědělské stroje, kolové nakladače, rypadla, buldozery na stavbách, přívěsy nákladních vozidel, údržbová zařízení na železnici, připojovací prvky v lesních strojích, jako např. pily na dřevo, rázová kladiva na pobřeží i mimo něj, jakož i zařízení na úklid sněhu.

Sortiment rychlospojek Eaton s plochým čelem se vyznačuje zlepšeným průtokem až o 25 procent a vysokými tlaky až 400 barů pro maximalizaci výkonu strojů i v těch nejnáročnějších aplikacích. Rychlospojky FF modernizované konstrukce pomáhají snižovat poklesy tlaku a ztráty energie. To má za následek nižší spotřebu paliva a energie. Zvýšené průtočné schopnosti i u menších velikostí nabízí větší konstrukční flexibilitu, jelikož lze použít menší hadice.

„Potřeby trhu se posouvají ke kompaktnějším řešením, která vyžadují vyšší provozní tlaky,“ uvedla Ron Molijn, manažer prodeje výrobků.Konstruktéři pracují na zvýšení kompaktnosti zařízení, jelikož standardní provozní tlaky 250 barů dle normy ISO 16028 již nepostačují. V mobilních aplikacích jsou vysoké tlaky a s tím související vysoké impulsní tlaky klíčem pro robustnější a dynamičtější aplikace.“

Nové rychlospojky FF Eaton překračují požadavky normy ISO 16028 na provozní tlaky a dosahují hodnoty 400 barů pro statické, stabilní nebo bezrázové aplikace v porovnání s 250 bary požadovanými normou. Vyznačují se tlakem při roztržení 1 400 barů a jmenovitým tlakem dle ISO 350 barů pro dynamické aplikace se středními hydraulickými rázy, což je opět více než hodnota 250 barů definovaná v normě. Modernizovaná konstrukce zahrnuje ekologickou povrchovou ochranu Guardian Seal, která poskytuje až trojnásobnou odolnost vůči korozi. Při zkouškách v solné komoře se zjistila odolnost vůči korozi minimálně 720 hodin, což pomáhá zajišťovat vyšší ochranu proti korozi a snížení údržby a prostojů, jakož i zvýšení produktivity a spolehlivosti v náročných prostředích.

Výkon v provozu je podporován snadno viditelným barevným značením pro bezchybné zapojování spojek. Dále tyto spojky nabízí alternativní konstrukční zástrčku s možností připojení pod tlakem (CUP), která umožňuje připojení při zbytkovém tlaku až 350 barů pomocí patentovaného ventilu odpouštění. Tyto vlastnosti pomáhají eliminovat problémy s připojováním až do maximální tlakové úrovně 350 barů. Jelikož již není nutné odtlakování pomocí nástrojů, nedochází k poškození spojky, což zamezuje prostojům stroje kvůli údržbě.

Více informací o společnosti Eaton je uvedeno na adrese www.eaton.com/hydraulics.
Sekce Hydraulics (Hydraulika) společnosti Eaton je světovou jedničkou v oblasti podpory společností, které si přejí zvýšit účinnost, spolehlivost a bezpečnost v různých odvětvích – stavebnictví a důlní průmysl, zemědělství a lesnictví, tradiční a obnovitelné energie, výroba a zpracování, ropa a plyn, přeprava a manipulace s materiály. Globální tým Hydraulics navrhuje, vyrábí a dodává komplexní řadu spolehlivých, vysoce účinných hydraulických a průmyslových systémů včetně elektro-hydraulických prvků, pohonů ventilátorů, hybridních a řídicích řešení pro pokročilé součásti strojů, včetně adaptérů, spojek, válců, tvarových spojů a sestav, hadic a potrubních tras, motorů, čerpadel a ventilů.
Eaton je společnost zabývající se řízením energie, která v roce 2016 dosáhla obratu 19,7 miliardy USD. Poskytujeme energeticky úsporná řešení, která našim zákazníkům pomáhají efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii úsporněji, bezpečněji a udržitelněji. Společnost Eaton se zaměřuje na zlepšování kvality života a životního prostředí využíváním technologií a služeb v oblasti řízení energie. Máme zhruba 95 000 zaměstnanců a prodáváme produkty zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací získáte na stránkách www.eaton.com.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář