Panasonic: Miniaturní senzory řady EX

Datum 24.07.2018

Největší překážkou při výrobě miniaturizovaných průmyslových fotoelektrických senzorů je optimální kombinace optické a elektronické části do jednoho výrobku. Vzhledem k velikosti hlavně optiky se jedná se o jeden z nejsložitějších požadavků dnešního průmyslu. Skutečnost, že společnost Panasonic dokáže tuto výzvu překonat, je dána dlouholetými zkušenostmi s vývojem fotoelektrických senzorů pro automatizaci.

Schopnost společnosti Panasonic vyrábět miniaturní senzoriku byla nedávno opět prokázána a to vývojem celosvětově nejmenšího optického senzoru s vestavěným zesilovačem – senzorem EX-Z.

Přestože je pouzdro pouze 3 mm hluboké, vše bezpečně uvnitř: optika, elektronika, LED indikátory a tranzistorový výstup. Průmysl má vysoké nároky, ale nízká spotřeba a krytí IP65 vyhovuje většině aplikací průmyslové výroby. Také vynikající odolnost proti vibracím a nárazům je důležitou vlastností pro použití v náročných podmínkách.

Panasonic nabízí více než 2000 různých fotoelektrických senzorů. Senzory řady EX jsou vhodné zejména pro přesnou detekci objektů, kde prostor pro instalaci je velmi omezen. Všechny tyto senzory mají velmi malé rozměry a dokáží s vysokou přesností rychle detekovat i ten nejmenší objekt.

  Miniaturní fotoelektrické senzory

EX-Z

Ultra-tenké miniaturní fotoelektrické senzory

EX-10

Ultra-kompaktní miniaturní fotoelektrické senzory

EX-20

Miniaturní fotoelektrické senzory se závitem

EX-30

Miniaturní laserový snímač

EX-L200

Rozměry 8 x 14
x 3 mm
(Š x V x H)
10 x 14,5
x 3,5 mm
(Š x V x H)
10.5 x 19
x 8,2 mm
(Š x V x H)
M4

8,2 x 23,4
x 12 mm
(Š x V x H)

Dostupné typy Jednocestný Jednocestný a difúzní Jednocestný, dvoucestný a difúzní Jednocestný a difúzní typ Jednocestný, dvoucestný a difúzní
Rozsah snímání 500 mm 1 m 2 m 800 mm 3 m
Nejmenší snímaný objekt 0,3 mm 0,1 mm 2,6 mm 2 mm 0,3 mm
Zvláštní vlastnost Nejmenší optický senzor s vestavěným zesilovačem Barevné LED indikují stav signálu Elektronika, optika a LED displej – vše integrováno Snadné mechanické upevnění Velmi tenký paprsek pro detekci miniaturních objektů z velké vzdálenosti
Panasonic
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář