Malé a levné – nové kompaktní robotické rameno

Datum 27.07.2018

Díky integrovanému ovládání může být robotické rameno robolink využíváno nezávisle na rozvaděči a řídícím systému

Automatizace jednoduchých úkonů za nízkou cenu – to je cíl produktové řady robolink společnosti igus, kterou v Česku výhradně zastupuje firma HENNLICH. igus nyní představil novou kompaktní verzi robotického ramene robolink. Ovládání je napojeno přímo na robotické rameno, proto je trvalé připojení k počítači nebo jinému řídicímu systému zbytečné. Robotické rameno včetně ovládání je k dispozici již od 4.800 euro.

Nové řešení robolink je kompletní čtyř- nebo pětiosé robotické rameno, v němž je do základové části ramene integrována řídicí jednotka společnosti Commonplace Robotics (CPR). Robolink se pohybuje přes čtyři nebo pět robotických kloubů. „To šetří prostor a robotické rameno je ještě flexibilnější během přepravy nebo během rychlého přizpůsobení se procesu automatizace,“ podotýká Tomáš Vlk, produktový manažer pro dry-tech společnosti HENNLICH.

Modulární řízení CPR doplňuje robolink o elektroniku šetrnou k obsluze a o intuitivní řídící software, který umožňuje snadné naprogramování pohybových sekvencí ramene. Tak lze programy vytvářet například pomocí příkazů Joint, Linear, DigitalOut, Loop nebo If-Then-Else. Ostatní komponenty, jako jsou například systémy pro zpracování obrazu, lze integrovat pomocí pluginů.

Software je k zařízení dodáván na CD disku, takže pro uvedení do provozu je zapotřebí pouze počítač se systémem Windows. Samostatné řešení se po instalaci postará o jinak povinné připojení k počítači a lze jej ovládat dotykovým displejem. Pomocí vstupů a výstupů může ovládání také komunikovat s jinými ovladači.

Stavebnicový systém robolink: Vysoký stupeň flexibility

Jednoduché procesy lze pomocí stavebnicového systému robolink levně automatizovat. Patří sem aplikace pro výběr, podávání, zajištění kvality, montážní úkoly nebo aplikace pro zpracování obrazu. Díky stavebnicovému systému lze robolink snadno přizpůsobit širokému spektru aplikací. Kromě předem smontovaného kloubového ramene si mohou uživatelé sestavit i jednotlivé systémy individuálně. Kromě toho je k dispozici široká škála kompatibilních chapadel, savek apod. například Schunk nebo MM Engineering. Při konfiguraci konkrétního ramene je na webu k dispozici průvodce „robolink designer“ (www.igus.de/robolink-designer). Software lze také použít na tabletu a umožňuje mimo jiné vizuální simulaci pohybů i následnou objednávku.

Popisek k fotu: Vše uvnitř a velmi malé: v nové verzi robolinku je veškerá elektronika součástí robotického ramene, které tak funguje bez rozvaděče a počítače. (Zdroj: igus/HENNLICH).

 

O firmě HENNLICH s.r.o.:
Společnost HENNLICH je důležitým partnerem pro společnosti ze strojírenského, automobilového, chemického, papírenského či důlního průmyslu. Bohaté zkušenosti má s dodávkami komponentů i celých systémů pro výrobce oceli, energií, investičních celků a hydrauliky. Zaměřuje se také na dynamicky rostoucí obor životního prostředí, zabývá se například instalacemi tepelných čerpadel. Na domácím trhu působí od roku 1991.
Litoměřická firma je součástí evropské skupiny HENNLICH. Historie skupiny HENNLICH sahá do roku 1922, kdy v severočeském Duchcově založil Hermann A. Hennlich firmu specializovanou na dodávky pro strojírenství a doly. Od konce války společnost sídlí v rakouském Schärdingu. Po roce 1989 rozšířila aktivity i do dalších zemí střední a východní Evropy. S více než 610 spolupracovníky působí v 18 evropských zemích.

 

 

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář