Inteligentní, komunikativní, kompaktní – modulární PLC XC300

Datum 03.08.2018

Nové modulární PLC XC300 od společnosti Eaton umožňuje konstruktérům strojů a systémů realizovat moderní a efektivní koncepty automatizace – obzvláště při kombinaci s I/O systémem XN300 a dotykovými panely XV300. Díky vysokému výkonu a vynikajícím komunikačním funkcím umožňují rychlé cykly modulární řídicí jednotky vyšší produktivitu strojů.

Různé možnosti rozhraní řídicí jednotky poskytují univerzální a flexibilní datový uzel pro širokou škálu aplikací. Integrovaný OPC server realizuje standardizovaný přenos dat při M2M komunikaci, zajišťuje bezproblémovou integraci do architektury automatizace a tvoří tak jednoduchou cestu směrem k Průmyslu 4.0.

Systém založený na Linuxu využívá programování pomocí softwaru CODESYS 3 a podporuje mnoho běžně používaných rozhraní a protokolů sběrnic od CANopen, easyNet a Modbus RTU přes EtherCAT, Modbus TCP, Ethernet/IP až po OPC UA/Scada. XC300 demonstruje své výhody prostřednictvím vysoké flexibility především v modulárních strojích, inteligentních výrobních závodech a výrobních konceptech. Řídicí jednotka umožňuje provoz tří různých ethernetových sítí založených na odlišných síťových adresách. Jednotlivé sítě lze nastavit například pro mobilní, M2M A SCADA komunikaci. Tímto způsobem je možné optimálně přizpůsobit aspekty zabezpečení a výkonu sítě. Řídicí jednotka má také vlastní rozvod napájení přes čtyři I/O kanály.

Integrované webové servery podporují vizualizaci a správu zařízení CODESYS 3 spolu s HTML5 pro zobrazení na chytrých telefonech a tabletech. Zavedené programy a knihovny jsou podporovány u všech XC a XV zařízení, čímž se šetří čas a náklady spojené s opětovným vývojem. Lze je snadno a rychle zkopírovat na další zařízení sériové výroby pomocí micro SD karty nebo USB flash disku.

Pro ochranu zařízení a systémů před neoprávněným přístupem používá společnost Eaton stávající komunikační a bezpečnostní standardy. XC300 podporuje jak kryptografické ověřovací mechanismy (TLS/IPSec), tak i autorizaci založenou na certifikátech.

Stejně jako u I/O systému XN300 se řídicí jednotka XC300 instaluje zacvaknutím na přístrojovou lištu DIN. Jedna jednotka XC300 může ovládat až 32 rozšiřujících modulů XN300. Koncept praktické instalace a úrovně plug-in zapojení umožňují snadnou instalaci s minimálním nárokem na montážní prostor.

Společnost Eaton nyní nabízí svými produktovými řadami XC300, XN300 a XV300 příležitost navrhnout konstruktérům zařízení a strojů konzistentní a pro budoucnost vhodné automatizační architektury, které podporují koncepce Průmyslu 4.0 a přinášejí dodatečné hodnoty pro jejich zákazníky. XC300 a vzdálené I/O XN300 vytváří kompaktní a prostorově úsporné jednotky. Dotykové panely XV300 poskytují HMI vizualizaci pomocí kapacitního multidotykového displeje s vysokým rozlišením.

Vizualizační software Galileo a softwarový nástroj XN300 Assist spolu s programovacím softwarem CODESYS podporují stávající i nové systémy automatizace a umožňují rychlou a snadnou implementaci projektů.

Pro další informace navštivte www.eaton.eu/XC300
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář