3MW systém pro skladování energie v Johan Cruijff ArenA

Datum 15.08.2018

Včera byl uveden do provozu největší evropský systém pro skladování energie, který využívá jak použité, tak zcela nové baterie z elektrických vozidel v komerční budově. Amsterdamský radní Udo Kock vedl oficiální zahajovací ceremoniál.

Tento jedinečný projekt je výsledkem spolupráce mezi společnostmi Nissan, Eaton, BAM, Mobility House a Johan Cruijff ArenA s podporou Amsterdamského fondu pro klima a energii (AKEF) a společnosti Interreg.

3-megawattový systém pro skladování energie poskytuje spolehlivější a efektivnější zdroj elektrické energie pro stadion, jeho návštěvníky, sousední budovy a holandskou energetickou síť. Kombinací střídačů Eaton a ekvivalentu 148 baterií Nissan LEAF systém pro ukládání energie umožňuje vytvářet nejen udržitelnější energetický systém, ale také vytvářet tzv. kruhovou ekonomiku pro baterie elektrických vozidel.

“Díky tomuto systému skladování energie bude stadion schopen inteligentněji využívat vlastní udržitelnou energii a jako společnost Amsterdam Energy ArenA BV může obchodovat s dostupnou kapacitou baterií”, říká Henk van Raan, ředitel inovací Johan Cruijff ArenA.“ArenA má také zajištěno značné množství energie, a to i při výpadku. V důsledku toho stadion přispěje ke stabilitě nizozemské energetické sítě. Johan Cruijff ArenA je jedním z nejvíce udržitelných stadionů na světě, čímž diktuje trend na cestě při zavádění inteligentních inovací, jako je tento unikátní systém skladování energie.”

“Systém skladování energie v Johan Cruijff ArenA je demonstrací znalostí společnosti Eaton v oblasti řešení řízení energie”, říká Frank Campbell, korporátní prezident pro elektrotechnický sektor pro region EMEA ve společnosti Eaton.“Systém pro skladování energie jsme navrhli speciálně pro potřeby Johan Cruijff ArenA. To zahrnovalo návrh výkonové elektroniky, integraci bateriových modulů elektrických vozidel a přizpůsobení inovačního řešení stávající infrastruktuře stadionu. Jsem nesmírně hrdý na výsledek a vidím, že Johan Cruijff ArenA je nyní energeticky účinnější a řídí svou energii způsobem, který je udržitelný, bezpečný a spolehlivý.”

Flexibilní skladovaná kapacita

Systém ukládání elektrické energie hraje důležitou roli při vyrovnávání nabídky a poptávky po energii v Johan Cruijff ArenA. Skladovací systém má celkovou kapacitu 3 megawatty, což je dostatečné pro napájení několika tisíc domácností. Tato kapacita také znamená, že energie vyrobená 4 200 solárními panely na střeše ArenA může být také uložena a optimálně využita. Systém akumulace energie zajistí záložní výkon, sníží využití dieselových generátorů a poskytne úlevu energetické síti vykrýváním výkonových špiček, které se vyskytují během koncertů.

společnosti Eaton
Eaton je společnost zabývající se řízením energie, která v roce 2017 dosáhla obratu 20,4 miliardy USD. Poskytujeme energeticky úsporná řešení, která našim zákazníkům pomáhají efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii více úsporně, bezpečně a udržitelně. Společnost Eaton se zaměřuje na zlepšování kvality života a životního prostředí využíváním technologií a služeb v oblasti řízení energie. Máme zhruba 96 000 zaměstnanců a prodáváme produkty zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací získáte na stránkách www.eaton.eu.
Johan Cruijff ArenA
Johan Cruijff ArenA je důležitým hráčem ve špičkové soutěži mezinárodních víceúčelových stadionů. Je to domov AFC Ajax, holandského národního týmu, a  platforma pro špičkové koncerty, taneční akce a firemní setkání. Amsterdam ArenA každoročně uvítá více než dva miliony návštěvníků. Pro Johan Cruijff ArenA je to vše o zkušenostech s publikem. Společně se svými partnery nabízí Johan Cruijff ArenA špičkové služby a vybavení a neustále pracuje na vytváření optimálního zážitku pro fanoušky na stadionu a kolem něj.
O Amsterdamské inovační aréně
Nový systém pro skladování energie na tomto stadionu a související společnost Amsterdam Energy ArenA BV, jsou konkrétními výsledky inovačního programu řízeného Amsterdam Innovation Arena, ve kterém pracují znalostní instituce, vlády a firmy, jako jsou BAM, Nissan, Eaton a The Mobility House, na stadionu budoucnosti.
Stadion a sousední oblast fungují jako Living Lab; hotspot pro testování inovací v praxi. Inovativní koncepce a nápady, stejně jako osvědčená řešení v oblasti výstavby, správy a využívání stadionu, se díky Johan Cruijff ArenA International objevují na stadionech, ve sportovních a rekreačních oblastech po celém světě. Partneři Amsterdam Innovation Arena jsou: Johan Cruijff ArenA, Amsterdam City Council, Amsterdam Smart City, TNO, KPN, KPMG, Huawei, Microsoft, Signify, Nissan, Eaton, Honeywell and BAM.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář