Spínače tlaku a teploty v jaderných elektrárnách i ponorkách

Datum 17.08.2018

Využitelné v teplotách od -90 do +600°C i ve výbušném prostředí, robustní konstrukce a odolnost vůči tlaku až 1100 bar – to jsou jen některé z vlastností termostatů a manostatů GEORGIN, nově v portfoliu společnosti HENNLICH.

Robustnost a spolehlivost těchto spínačů si už ověřila francouzská armáda ve svých lodích a ponorkách. Slouží v železniční dopravě u francouzské rychlodráhy TGV, v jaderné energetice, ale také v chemickém průmyslu a petrochemii.  Zařízení také splňují vysoké nároky na bezpečnost díky certifikaci SIL2 a HAF604 pro využití v jaderné energetice.  

„Jde o nesmírně robustní zařízení, které je navrženo pro řízení provozu za podmínek vysokých teplot a tlaku. Je možné je využít v prostředí s nebezpečím výbuchu. Vyznačují se zvýšenou odolností vůči vibracím. Spínače splňují požadavky HAF604 a lze je proto použít v jaderné energetice,“ říká Václav Patrovský, produktový manažer pro měřící techniku divize Meres firmy HENNLICH.

Výrobce GEORGIN má více než 75 let zkušenosti  výrobou těchto zařízení. Firma se ale nezaměřuje pouze na tlakové a teplotní spínače. Do portfolia patří i tlakové a teplotní sensory, oddělovací převodníky do výbušného prostředí, převodníky diferenčního tlaku a další.

Spínače tlaku a teploty GEORGIN získaly široký soubor certifikátů, jako jsou VERITAS, Cenelec, ATEX, IECEx, EAC-GOST nebo SIL. Prohlášení o shodě CE, evropský PED certifikát a certifikát jakosti ISO jsou samozřejmostí.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář