Univerzální bezpečnostní relé speciálně vyvinuté pro výrobce strojů

Datum 31.08.2018

Společnost Eaton zabývající se řízením energie rozšiřuje portfolio bezpečnostních relé s novým ESR5-NO-31-UC. Zařízení bylo navrženo pro univerzální napětí od 24 V do 230 V AC nebo DC, což je vhodné jak pro globální použití, tak pro různé architektury řídicích systémů. Relé lze použít také s řídicím napětím 110 V, což umožňuje jeho nasazení v USA. Nové bezpečnostní relé je posledním přírůstkem do řady ESR5 společnosti Eaton. Jeho uvedení na trh potvrzuje univerzální použitelnost zařízení ESR5 a současně snižuje náklady spojené s inventarizací, konstrukcí a objednáváním.

ESR5-NO-31-UC může zpracovávat signály generované výstupy OSSD, které umožňují připojení senzorů, jako jsou světelné závory. Relé disponuje třemi redundantními výstupními obvody s možností připojení různých typů senzorů – vedle světelných závor lze využít funkce jako nouzové zastavení, bezpečnostní hlídání krytů nebo solenoidy s obvody OR. Nová bezpečnostní relé tak nabízí velkou flexibilitu z pohledu ovládání různých druhů bezpečnostních senzorů. Mnoho možností připojení na vstupní a výstupní straně a univerzální napěťová hladina umožňují využít relé v široké škále aplikací – jedno zařízení, které lze použít v nejrůznějších bezpečnostních obvodech. Konstruktéři strojů a systémoví integrátoři proto nemusí vyžadovat několik různých prvků, což snižuje náklady spojené se skladováním náhradních dílů při současném zjednodušení projekčního procesu.

S šířkou 22,5 mm je bezpečnostní relé o polovinu uzší než předchozí model, čímž lze ušetřit místo v řídicím rozváděči. Navíc disponuje rozšířeným rozsahem teplot od – 40 °C do + 55 °C a tím přispívá ke zvýšení počtu možných aplikací. Bezpečnostní relé ESR5-NO-31-UC má schválení UL a zajišťuje nejvyšší úroveň funkční bezpečnosti (PL e podle ČSN EN 13849, SIL CL 3 podle ČSN EN 62061) .

ESR5-NO-31-UC, které je nově k dispozici, nahrazuje předchozí model ESR5-NO-31-AC-DC.

Pro více informací navštivte www.eaton.eu/safety
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář