5 ideálních měst na světě jako alternativ k Silicon Valley

Datum 02.09.2018

Ve světě se americké Silicon Valley považuje za klíčové centrum pro vývoj technologií. Mnoho mladých start-upů v high-tech sféře z Ameriky, ale i ze světa, se domnívá, že pro úspěšné podnikání se musí přesunout právě do této oblasti Kalifornie. Oblast od San Franciska směrem na jih má pro začínající technologické firmy určité výhody. Existují zde ale důvody, proč se tomuto místu při založení své firmy raději vyhnout. Intenzivní hospodářská soutěž, vysoké životní náklady a velká očekávání týkající se výše platů mohou být pro začínající firmu velice obtížné, obzvláště než začne skutečně vydělávat.

Minule jsme vás informovali o tom, které města ve Spojených Státech jsou ideální pro založení IT společnosti. Velké firmy, ale i začínající start-upy své talenty hledají všude na této planetě, nejen v USA. S kariérou v oblasti IT je navíc snadné pracovat v jakémkoli velkém městě po celém světě. Těchto pět měst je současně v hledáčku IT společností:

Kanadské Toronto

V celé Severní Americe má Toronto jeden z nejsilněji rostoucích trhů s moderními technologiemi. Má k dispozici více pracovních míst v různých technologických oborech než kterýkoli jiný sektor. Dokonce bylo zmíněno, že Kanada by mohla mít do roku 2020 nedostatek pracovníků v oblasti informačních technologií. V Torontu sídlí 30 % všech kanadských IT firem. Je to moderní, mladé a neustále se měnící město, kde kvalita života  je jedna z nejlepších na světě. Rozmanitost a metropolitní atmosféra – to vše charakterizuje prostředí Toronta.

Irský Dublin

Londýn byl vždy obrovským lákadlem nejen pro světové technologické firmy. Ale s rostoucí nejistotou ohledně brexitu, už tomu tak není. Hodně evropských společností flirtuje s myšlenkou přemístit své společnosti z hlavního města Spojeného království do irského Dublinu. Toto město je dobrou alternativou z mnoha důvodů (nejen pro příznivé sazby daně z příjmů právnických osob). Kromě toho, že je Dublin velmi mezinárodním městem, má k tomu i poklidnou atmosféru. Proto je atraktivní destinací pro nové technologické společnosti a globální giganty jako je Google, Facebook a Amazon, i když tyto zmíněné společnosti část ze svých aktiv stahují zpět do USA díky Trumpově drastickému snížení korporátních daní. Irsko se také může pochlubit tím nejmladším obyvatelstvem Evropy s inovativními start-upy doslova na každém rohu.

Německý Berlín

Berlín je pro mladé lidi “cool”. Na rozdíl od evropských hlavních měst, jako je Londýn nebo Stockholm, je Berlín stále poměrně levný (prozatím), což umožňuje novým začínajícím firmám snadno najít kancelářské prostory. Berlínský slavný “Silicon Allee” podporuje začínající start-upy. Berlín je navíc domovem bezpočtu technologických summitů, akcí, různých setkání a konferencí.

Dánská Kodaň

Kodaň je technologický hub talentovaných IT profesionálů i podnikatelů. To z něj činí jedno z nejlepších míst, kde si můžete založit firmu. Společnost Accelerace – začínající akcelerátorská společnost se sídlem v Dánsku – poskytne vašim nápadům štědré finanční prostředky a napojení na mezinárodní firmy ve městě. Atmosféra v Kodani je skvělá – zelené a čisté technologie jsou v dánském IT průmyslu oblíbené. Vzhledem k tomu, že Kodaň podporuje komunitu začínajících podnikatelů, existuje zde mnoho otevřených pracovních pozic v IT průmyslu.

Nizozemský Amsterdam

Nizozemsko má více expatů, tj. odborníků dříve pracujících v zahraničí, působících v IT průmyslu, než kdekoli na světě: až 17 % podle průzkumu “Expat Insider 2017”. Amsterdam má nejrychlejší internetové spojení v Evropě a sídlí zde více než 170 IT firem. Amsterdamský vědecký park nabízí své místo 120 firmám, které se zaměřují na technologie 21. století. Inženýři, vývojáři a další technici toto město mají rádi právě  pro mezinárodní pocit a vyrovnaný poměr mezi pracovním a soukromým životem. Jeho noční život je pro mnohé také jistým lákadlem.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář