První datacentrum Facebooku v Asii bude ochlazovat dešťová voda

Datum 11.09.2018

Facebook postaví datacentrum v Asii za více než miliardu dolarů. Zařízení bude zcela využívat obnovitelnou energii, a navíc bude přizpůsobené tropickému klimatu. Do provozu by mělo být uvedeno v roce 2022.

Facebook v Singapuru poprvé použije nový kapalinový chladicí systém. Vyvinul jej ve spolupráci se společností Nortek Air Solutions. K chlazení používá dešťovou vodu a vlhkost ze vzduchu, díky čemuž sníží spotřebu podzemní vody o pětinu. Zároveň může budovu ochladit speciálně navržená perforovaná fasáda. Ta podpoří proudění vzduchu, přivede do budovy světlo a umožní kolemjdoucím pohled dovnitř.

Podle viceprezidenta Facebooku pro infrastrukturu datových center Thomase Furlonga si společnost pro umístění datacentra vybrala Singapur kvůli jeho robustní infrastruktuře, přístupu k optickým kabelům a místním talentům. Ředitel společnosti Mark Zuckerberg doplnil, že jedenáctipodlažní budova bude mít plochu 170 tisíc čtverečních metrů.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. No to je dobře že se budou využívat přírodní energetické zdroje.Jako zajímalo by mě jak vypadají nějaký servery Facebooku. Když je to celosvětová sociální síť kterou využívá určitě tak 70%populace. Četl jsem v nějakém článku o soc. sítich že na některých profilech si lidi platí i zpravovani svých profilu když mají třeba na Instagramu statisíce sledujících. Přes takovéhle https://topranker.cz/sprava-socialnich-siti/ služby. A přes svoje profily i vidělavají i peníze jelikož mají velký počet sledujících.

Napsat komentář