ABB a společnost Nobel Media navázaly mezinárodní spolupráci

Datum 24.09.2018

Společná investice do síly myšlenek a celosvětové inspirace Nobelovou cenou.

Společnosti ABB a Nobel Media oznámily zahájení mezinárodní spolupráce. Spojily se tak dvě uznávané organizace, které se zabývají rozvojem inovací, vzdělávání a vědeckého výzkumu. ABB se tak stává jedním ze členů vybrané skupiny partnerů Nobel International.

Nobel Media je organizace v rámci Nobelovy nadace, která šíří informace o Nobelově ceně milionům lidí po celém světě prostřednictvím inspirativních událostí, digitálních médií a speciálních výstav a aktivit týkajících se odkazu Alfreda Nobela a úspěchů nositelů Nobelovy ceny. Prostřednictvím těchto aktivit a akcí – včetně globálních setkání Nobel Prize Dialogue – Nobel Media oslovuje a zapojuje studenty, lidi s rozhodovací pravomocí i širokou veřejnost po celém světě.

Cílem partnerské spolupráce ABB a Nobel Media je šířit znalosti, nadchnout lidi pro vědu a vysvětlovat největší problémy a výzvy naší doby. ABB jako průkopník a technologický lídr do tohoto partnerství přináší hluboké vědecké a inovační znalosti a zkušenosti.

Generální ředitel ABB Ulrich Spiesshofer k tomu uvedl: „Jsme rádi, že jsme se stali partnerem Nobel International, a že díky tomu můžeme společně oslavovat vizionáře, kteří určují podobu světa a tvoří budoucnost. Nobelova nadace a ABB společně sdílejí intenzivní zájem o inovace a sílu myšlenek. Nyní máme příležitost představit převratnou práci nositelů Nobelovy ceny, oslavovat vědu a objevy a inspirovat novou generaci výjimečných průkopníků. Těšíme se na úzkou spolupráci s Nobelovou nadací a na to, že do tohoto úžasného podniku zapojíme i naše zákazníky, zaměstnance a komunity na celém světě.“

Výkonný ředitel ABB Švédsko Johan Söderström k tomu dodal: „Partnerství s jednou z nejvýznamnějších institucí v naší zemi je pro nás všechny v ABB poctou. Těšíme se na události, aktivity a setkání s nejlepšími vědci světa. Toto partnerství rovněž posiluje naše propojení s mladou generací.”

„Nobelova cena symbolizuje sílu myšlenek a schopnost zlepšovat svět prostřednictvím vědění a vědy. Hlásit se k těmto hodnotám je nyní nadmíru důležité a tento pocit odpovědnosti máme s ABB společný,“ uvedl Mattias Fyrenius, generální ředitel Nobel Media. „Pro to, abychom zvládli vyřešit největší výzvy naší doby, je důležité posilovat vazby mezi podnikatelskou, politickou a akademickou sférou. A proto jsem na partnerství s ABB hrdý.“

Mezi akce a události, které celosvětově pořádá Nobel Media, patří podnětné konference, přednášky a výstavy, a také šíření obsahu digitálními kanály s velkým dosahem. Nadcházející akce Nobel Prize Dialogue, na níž se scházejí držitelé Nobelovy ceny, přední světoví vědci, politici a myšlenkoví lídři z celého světa, se bude konat v polovině ledna 2019 v Santiagu v Chile.

Nobel Media šíří znalosti o úspěších nositelů Nobelovy ceny a podporuje zájem o vědu, literaturu a mír v souladu s vizí a odkazem Afreda Nobela. Svými kvalitními pořady a akcemi oslovuje miliony lidí na celém světě. Mezi její produkty patří oficiální digitální kanály Nobelovy ceny, koncert Nobelovy ceny a také řada mezikontinentálních inspirativních přednášek nositelů Nobelovy ceny. Společnost Nobel Media rovněž spravuje portfolio vydavatelských licencí, práv k záznamům a práv na živé vysílání slavnostního vyhlášení Nobelovy ceny.

Nobel Media®, Nobel Prize® a Nobelprize.org® jsou registrované ochranné známky Nobelovy nadace. Upozornění: Nobel Media AB se přímo ani nepřímo nepodílí na nominaci ani na výběru laureátů Nobelovy ceny. Tyto postupy jsou přísně tajné a řídí je instituce, které udělují Nobelovu cenu.
ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je lídr a průkopník v oborech elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 130 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a má dva jasné hodnotové cíle: přivést elektrickou energii z jakékoli elektrárny do jakékoli zásuvky a automatizovat různá odvětví od přírodních zdrojů až po finální výrobky. Jako titulární partner Formule E, mezinárodní kategorie závodů FIA pro vozidla s výhradně elektrickým pohonem, ABB posouvá hranice e-mobility a přispívá k udržitelné budoucnosti. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 147 000 zaměstnanců. www.abb.com.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář