Jaguar I-PACE eTROPHY našel partnera pro nabíjecí stanice

Datum 10.10.2018

Pořadatel Jaguar I-PACE eTROPHY oznámil, že uzavřel dohodu s lídrem a technologickým průkopníkem ABB. Společnost ABB se tímto stává oficiálním partnerem série Jaguar I-PACE eTROPHY pro nabíjení závodních vozů.

ABB v rámci spolupráce dodá každé závodní stáji, která se účastní této nové soutěžní série elektrických vozidel, kompaktní rychlonabíjecí stanice vyrobené na zakázku. Rychlonabíjecí stanice Terra na stejnosměrný proud jsou speciálně určené pro tuto soutěžní sérii a jsou schopné pohotově nabít závodní vozy Jaguar I-PACE eTrophy během krátkých přestávek mezi tréninkem, kvalifikací a závodem. Kompaktní konstrukce umožňuje snadnou přepravu nabíjecích stanic mezi jednotlivými podniky, kterých se koná celkem deset. Stanice zabírají minimum přepravního prostoru. Partnerská spolupráce vychází z role ABB jako titulárního sponzora mistrovství ABB FIA Formule E a rozšiřuje úsilí společnosti ABB o podporu a rozvoj budoucnosti elektromobility.

Jaguar I-PACE eTROPHY je vůbec první závodní série plně elektrických továrních automobilů. Závody se budou konat o stejných víkendech a na stejných městských okruzích jako podniky mistrovství ABB FIA Formule E. Série, v níž bude soutěžit až dvacet závodních vozů Jaguar I-PACE eTRPOHY, poskytne zúčastněným stájím předvést svůj závodní um a výkony na světové motoristické soutěži s nulovými emisemi.

Marion Barnaby, ředitelka mistrovství Jaguar I-PACE eTROPHY, uvedla: „Vůbec první sezóna Jaguar I-PACE eTROPHY se rychle blíží. Jsme nesmírně rádi, že oficiálním partnerem mistrovství v oblasti nabíjení je právě společnost ABB. Velmi si ceníme schopnosti ABB přinést špičkové inovace a technologie do světově první závodní sérii plně elektrických továrních vozidel.“

Tarak Mehta, prezident divize ABB Elektrotechnické výrobky, řekl: „V ABB jsme hrdí, že ukazujeme cestu a podporujeme průkopníky v oblasti elektromobility. Spolupráce se sérií Jaguar I-PACE eTROPHY rozšiřuje naše postavení lídra v nejnovějších elektrických a digitálních technologiích. Špičková kompaktní nabíjecí řešení ABB – včetně revoluční nabíjecí stanice Terra HP, která dokáže nabít elektrické auto během několika minut – pomáhají tvořit úžasnou budoucnost elektromobility.“

Revoluční nabíjecí stanice ABB Terra HP dokáže za pouhých osm minut nabíjení prodloužit dojezd běžného elektrického vozidla o 200 km. To je přibližně stejná doba, kterou trvá načerpání pohonných hmot u běžné čerpací stanice.

ABB jako světový lídr v oblasti infrastruktury pro elektrická vozidla nabízí úplnou řadu nabíjecích řešení pro elektrické automobily, elektrické a hybridní autobusy a také elektrifikační řešení pro lodě a železnice. ABB vstoupila na trh nabíjení elektromobilů v roce 2010. Nyní má v 68 státech rychle rostoucí globální instalovanou základnu 8000 stejnosměrných nabíjecích stanic ABB, včetně výkonných nabíjecích stanic o výkonu až 350 kW. To je více nabíjecích stanic, než má kterýkoli jiný výrobce.

Časopis Fortune nedávno zařadil společnost ABB na osmé místo žebříčku firem, které „mění svět“ za úspěchy ABB v oblasti elektromobility a nabíjení elektrických vozidel.

Další informace najdete zde.

JAGUAR I-PACE eTROPHY:
Jaguar se v roce 2016 stala první prémiovou automobilkou, která vstoupila do mistrovství ABB FIA Formule E. Nyní vytvořila světově první sérii závodů továrních elektrických vozů, Jaguar I-PACE eTROPHY, která je oficiální podpůrnou soutěží mistrovství ABB FIA Formule E. V Jaguar I-PACE eTROPHY bude startovat až 20 vozů. Série zároveň podporuje uvedení modelu Jaguar I-PACE, což je první elektrické vozidlo značky Jaguar, a posiluje budoucí elektrifikační strategii automobilky Jaguar Land Rover, její zapojení do závodů elektrických vozidel na městských okruzích a misi „Race to Innovate“. Mezi partnery mistrovství patří oficiální dodavatel pneumatik Michelin, technický partner Sablet a oficiální dodavatel oblečení One All Sports.
ABB (ABBN: Six Swiss Ex)
je lídr a průkopník v oborech elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 130 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a má dva jasné hodnotové cíle: přivést elektrickou energii z jakékoli elektrárny do jakékoli zásuvky a automatizovat různá odvětví od přírodních zdrojů až po finální výrobky. Jako titulární partner Formule E, mezinárodní kategorie závodů FIA pro vozidla s výhradně elektrickým pohonem, ABB posouvá hranice e-mobility a přispívá k udržitelné budoucnosti. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 147 000 zaměstnanců. www.abb.com.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář