Bezúkapové hliníkové rychlospojky s plochým čelem

Datum 16.10.2018

Společnost Eaton zabývající se řízením energie představila svou novou řadu hliníkových rychlospojek s plochým čelem určených pro všechny výrobce využívající ve svých vozidlech, strojích nebo zařízení kapalinové chlazení elektrických systémů.

Nová hliníková rychlospojka s plochým čelem Eaton pomáhá poskytovat delší předpokládanou životnost a sníží celkové náklady na provoz. Aplikační oblasti, které budou mít největší prospěch z této inovované rychlospojky, se nacházejí v oblasti obráběcích strojů, dopravy, obnovitelných energií a elektrotechniky/elektroniky.

„V těchto oblastech použití mohou úniky a netěsnosti způsobit technické poruchy, odstavení systémů a obtížné čištění, což je pro zákazníky jednoduše nepřijatelný scénář,“ uvedl Christian Kuenstel, produktový manažer pro hydraulické spojování, EMEA, Eaton. Jednou z možných příčin prostojů je závada plastových spojek.“ 

Dnes stále více výrobců využívá kapalinové chlazení, jelikož odvádí teplo mnohem efektivněji než vzduch, a tím pomáhá zajistit bezpečný a efektivní provoz částí systémů. I když byly v minulosti plastové spojky často v těchto aplikacích používány, mají i řadu nevýhod v oblasti spolehlivosti a životnosti. Hliníková spojka s plochým čelem Eaton nabízí výrobcům životaschopnou alternativu, která pomáhá snižovat údržbu a prostoje.

Obvykle jsou pracovní činnosti kapalinového chlazení charakterizovány nižšími tlaky kolem 25 barů. Je ovšem důležité, aby se udržoval průtok. Spojka s omezeným průtokem může vést k zahřívání kapaliny, což může snižovat celkovou účinnost chlazení. Hliníkové rychlospojky s plochým čelem Eaton nabízí zlepšené průtokové charakteristiky a průměrně poskytují průtok vyšší o 29 až 62 procent, než jsou požadované hodnoty podle normy ISO 16028. Pro zákazníky to znamená menší počet tlakových ztrát, a tedy vyšší účinnost chlazení.

Dále je důležité uvést, že tradiční spojky používané v těchto aplikacích měly sklon vykazovat technické problémy v prostředích vystavených chvění a teplu. V zásadě může za těchto provozních podmínek spoj prasknout. Hliníkové spojky s plochým čelem Eaton jsou navrženy tak, aby tyto faktory zmírňovaly, pomáhaly zabezpečit spoj a nabízí minimální bezpečnostní faktor 4 pro pracovní tlak 25 barů v provozních prostředích vystavených chvění a teplu.

Tato spojka je vyrobena z hliníku a poskytuje tak zákazníkům lehké řešení odolné vůči korozi. A co víc, tato rychlospojka se vyznačuje dobrou odolností vůči okolnímu prostředí, tlakovému a mechanickému namáhání, což znamená nižší náklady na údržbu a bezpečnější provoz. Hliníkové spojky s plochým čelem dále nabízí bezúkapový režim spojování (rozpojení bez ztráty kapaliny) pro použití v elektrických aplikacích. Jsou k dispozici varianty pro železniční použití se zdokonalenou verzí z hlediska odolnosti vůči chvění zkoušenou podle normy EN 61373.

Eaton je společnost zabývající se řízením energie, která v roce 2017 dosáhla obratu 20,4 miliardy USD. Poskytujeme energeticky úsporná řešení, která našim zákazníkům pomáhají efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii úsporněji, bezpečněji a udržitelněji. Společnost Eaton se zaměřuje na zlepšování kvality života a životního prostředí využíváním technologií a služeb v oblasti řízení energie. Máme zhruba 96 000 zaměstnanců a prodáváme produkty zákazníkům ve více než 175 zemích. Více informací získáte na stránkách www.eaton.com.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Komentáře k článku (1)

  1. Dobrý den.
    Provozujeme natápění hliníkových forem předehřátou vodou a při výměnách dochází k úniku vody na podlahu.
    Teplota vody 50 – 70C
    Vstup do formy G 1/ – hadice DN 25
    Tlak 2 – 5bar
    Prosím o cenovou nabídku na 1 sadu.
    V případě kladných výsledků by se jednalo o desítky sad pro naše formy

    Děkuji a s pozdravem Štěrba

Napsat komentář