Zlín bude patřit inovacím, hostí konferenci i vyhlášení soutěže

Datum 12.11.2018

Konference představující novinky v oblasti Průmyslu 4.0 a vyhlášení výsledků klání firem, které soutěžily v inovacích. To vše se koná už pozítří – 14. listopadu ve Zlíně. Za oběma aktivitami, konferencí ZLINTECH a projektem Inovační firma Zlínského kraje, stojí Technologické inovační centrum Zlín, mezi jehož poslání se řadí vytváření podmínek pro vznik a rozvoj inovačních firem.

Konference ZLINTECH se uskuteční 14. listopadu od 9.00 do 17.00 hod. v hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně. „Cílem je seznámení s technologickými trendy Zlínského kraje a představení firem, které úspěš­ně aplikují principy konceptu Průmysl 4.0,“ říká Alena Vyškovská z Technologického inovačního centra Zlín. Mezi návštěvníky konference budou hlavně zástupci firem, podnikatelé Zlínského kraje, případně studenti technických oborů, ale vítáni jsou všichni, kteří se vývojem technologií a průmyslu zabývají.

Program bude zahájen v 9 hod. prezentací týkající se trendů vývoje v oblasti hlavních průmyslových odvětví Zlínského kraje, následovat budou projekty, které se již nyní zabývají nastupujícím trendem Průmyslu 4.0. Mezi přednášejícími se objeví zástupci firmy ZLÍN ROBOTICS s.r.o., dále Intemac Solutions s.r.o., AXIOM TECH s.r.o. nebo představitelé slovenské technologické firmy CEIT, a.s.  Více na www.zlin.tech.

Prestiž pro inovačně aktivní firmy

Po skončení konference budou prostory hotelu Baltaci Atrium hostit slavnostní večer spojený s vyhlášením výsledků soutěže Inovační firma Zlínského kraje. Mezi přihlášenými jsou například firmy miomove s.r.o., CROSS Zlín, a.s., JANOŠÍK OKNA-DVEŘE s.r.o. a Faramugo s.r.o., Czech Wool company s.r.o., Incinity s.r.o., greiner packaging slušovice s.r.o. či AZUB bike s.r.o. Udělení ocenění představuje především uznání za kvalitní práci v oblasti inovačních aktivit.

„Zvyšuje prestiž a kredit firmy, napomáhá k dobrému vnímání u zákazníků. Vítězné firmy mají právo používat logo soutěže k marketingovým účelům a budou prezentovány v rámci aktivit vyhlašovatele a partnerů soutěže,“ říká manažerka soutěže Lenka Kostelníková ­­­z Techno­logického inovačního centra Zlín.

Soutěž a její poslání navazují na koncepční dokumenty kraje, v nichž jsou identifikovány problémy bránící zvyšování konkurenceschopnosti v oblasti vývoje, inovací či výzkumu a tím dalšímu ekonomickému rozvoji regionu. První ročník se konal v roce 2009, od roku 2010 se pak koná jednou za dva roky. Více informací najdete zde.

Lenka Kostelníková
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář