Průlomový 8-osý systém FaroArm® nastavuje nový standard

Datum 29.11.2018

Rotace dílů v reálném čase zrychluje a zefektivňuje měření

Lídr v oblasti mobilních měřicích systémů, dílenské metrologie a reverzního inženýrství, představuje systém FARO 8-Axis FaroArm®. Po více než 30 letech nepřetržité inovace v mobilních měřicích ramenech společnost FARO® opět udává tempo. Toto komplexní řešení je k dispozici pro produkty Quantum FaroArm®, Quantum ScanArm nebo Design ScanArm® s funkčně integrovanou, ale fyzicky oddělenou, osmou osou.

Osmá osa je rotační a je spojena přímo s ramenem FaroArm®. Jedná se o vysoce přesné přídavné řešení, které nevyžaduje žádné další nastavení ani upgrade softwaru. Toto řešení je k dispozici pro všechna ramena řady Quantum. Tato inovativní funkce umožňuje otáčet měřený díl vůči rameni. V důsledku toho je nejen snazší skenovat a měřit méně přístupné oblasti, ale zkrátí se i čas měření a dojde také k eliminaci chyb operátora.

8-osý systém je ideální pro řešení celé řady bezkontaktních aplikací, včetně porovnání mračna bodů s CAD modelem, rychlého prototypování, reverzního inženýrství a 3D modelování obecných ploch.

Rychlejší skenování s vyšší spolehlivostí

Rozšířený dosah tohoto systému prostřednictvím osmé osy, umožňuje uživateli skenovat, měřit a digitalizovat funkce na malých i velkých částech, přičemž rameno zůstává ve stejné poloze. Výsledkem je, že tento proces je o 40 % rychlejší než u standardního 7-osého systému.

Zrychlené zpracování

Vzhledem k menší potřebě přesunout rameno do různých pozic kolem měřeného objektu nebo menší potřebě přesunutí měřeného dílu za účelem zachycení všech potřebných prvků, musí být na sebe nyní vyrovnán jen minimální počet skenů. Výsledkem je, že zpracování dat je jednodušší a rychlejší.

„Jsme nadšeni tímto 8-osým systémem, který umožňuje nový standard pro kontrolu i reverse engineering,“ uvedl Simon Raab, Ph.D., prezident a generální ředitel společnosti FARO. „Na základě našich závazků z posledních dvou let v oblasti měření i reverse engineeringu jsme přesvědčeni, že máme jedinečné řešení klíčových slabých míst v těchto oblastech, včetně rychlosti, produktivity a snadného použití“.

Přeložil: Václav Vacula, PRIMA BILAVČÍK, s.r.o.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář