První suchý digitální transformátor

Datum 04.12.2018

Nová řada produktů usnadňuje digitalizaci sítí a poskytuje jejich vyšší bezpečnost, efektivitu a spolehlivost.

Společnost ABB na akci ABB Customer World v čínském městě Sia-men uvedla na trh světově první suchý (bezolejový) digitální transformátor, nazvaný ABB Ability™ TXpert™ Dry, a další inovativní řešení TXpand™.

ABB Ability™ TXpert™ Dry obsahuje digitální funkce a vychází z osvědčené koncepce suchých transformátorů ABB. Jedna z možnosti chlazení a izolaci v transformátorech je olej. Suché transformátory jsou navrženy jinak – jádro a vinutí se chladí vzduchem a nehořlavým pevným izolačním materiálem. Díky tomu jsou suché transformátory bezpečnější a ekologičtější. Ideálně se hodí pro použití v rizikovém prostředí, například v metru nebo v hustě obydlených oblastech a citlivých ekosystémech.

Inteligentní senzory sbírají data a předávají je do výkonných analytických nástrojů a důležitých funkcí, jako jsou monitorování kvality napájení, automatický dohled a hodnocení životního cyklu. Díky suché konstrukci, digitalizaci a malé nebo zcela nulové potřebě údržby tento nový transformátor poskytuje vyšší bezpečnost, lepší zabezpečení dat, delší dobu bezporuchového provozu a optimalizovaný provoz.

Společnosti ABB rovněž oznámila uvedení inovativního řešení TXpand™ pro výkonové transformátory, které obnáší odolnou konstrukci kritických součástí, jak je například nádrž. Cílem je zmírnit rizika spojená s nepředvídatelnými výpadky, zvýšit bezpečnost a omezit dopad na životní prostředí.

„Jako světový lídr v transformátorech nadále posouváme technické hranice a zvyšujeme bezpečnost, spolehlivost a efektivnost,“ uvedl Laurent Favre, ředitel ABB pro transformátory, které patří do divize Energetika. „Tyto nejnovější přírůstky v portfoliu znovu potvrzují naši oddanost inovacím a umožňují nám budovat silnější, inteligentnější a ekologičtější elektrické sítě.“

Uvedení nových produktů přichází po úspěšné premiéře řady digitálních integrovaných transformátorových technologií, jako jsou distribuční transformátory TXpert™, digitálné integrované výkonové transformátory založené na platformě ABB Ability™, a také servisní řešení TXplore™.

ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je lídr a průkopník v oborech elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 130 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a má dva jasné hodnotové cíle: přivést elektrickou energii z jakékoli elektrárny do jakékoli zásuvky a automatizovat různá odvětví od přírodních zdrojů až po finální výrobky. Jako partner ABB Formule E, mezinárodní kategorie závodů FIA pro vozidla s výhradně elektrickým pohonem, ABB posouvá hranice e-mobility a přispívá k udržitelné budoucnosti. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 147 000 zaměstnanců. www.abb.com.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář