Vysoce výkonná hadice poskytuje extrémní odolnost a ochranu v prostředích s vysokým tlakem

Datum 15.12.2018

Společnost Eaton zabývající se řízením energie rozšířila své portfolio hydraulických hadic uvolněním hadic Eaton řady GH681, což jsou vysoce kvalitní hadice ovinuté jediným drátem, které jsou kvalifikovány na 1 milión impulsních cyklů. Tato vysoce výkonná hadice poskytuje zákazníkům mobilních strojů nejvyšší odolnost v této třídě v aplikacích s náročným prostředím, jako jsou např. zhutňovací stavební zařízení, zemědělská vozidla, letecké zvedací plošiny a lesnické stroje.

Hadice typu 1SC dle normy EN857 jsou kvalifikovány až na 200 tisíc impulsních cyklů. Hadice Eaton GH681 tuto normu překračuje pětinásobně a je navržena tak, aby odolávala v těch nejnáročnějších aplikacích. Tato odolnost pomáhá snižovat náklady na údržbu, zvyšovat bezpečnost a minimalizovat prostoje.

Hadice GH861 se používá jako část hydraulického systému pracujícího pod tlakem pro přenos oleje do válců v mobilních strojích, jako jsou tahače, zvedáky, zametací stroje a zemědělská zařízení. Používá se také pro průmyslové aplikace, jako jsou lisy, k propojení pohybujících se částí. 

„Selhání hydraulických systémů jsou vážným problémem a mohou být velmi nákladná. Impulsní cykly hydraulických systémů jsou klíčovými faktory efektivity systému a hlavním měřítkem předpokládané životnosti a celkové kvality hydraulické hadice. Odírání v pohybujících se dílech je hlavní příčinou selhání hydraulických hadic, a jde tedy o oblast, na kterou se společnost Eaton zaměřila při vývoji nové hadice GH681“, uvedl Dimitar Atanasov, produktový manažer, sekce produktů pro přenos tekutin, EMEA. 

Hadice Eaton GH681 řeší tento problém pomocí povlaku Dura-Tuff, který poskytuje až osmkrát větší odolnost vůči oděru, než průměrný standardní syntetický hadicový potah. Tato zvýšená odolnost vůči abrazi maximalizuje výkon stroje i v těchto nejnáročnějších prostředích.  

Zatímco většina hadic v tomto odvětví nabízí provozní teplotu 100 °C, hadice Eaton GH681 je navržena s vyššími jmenovitými tlaky a provozní teplotou až do 126 °C (260 °F). Většina hadic je kvalifikována pouze pro úzký tlakový rozsah a i pro aplikace s malým tlakovým rozdílem jsou nutné různé hadice, ovšem společnost Eaton tuto charakteristiku zdokonalila a umožnila zákazníkům použít tuto hadici opletenou jediným drátem pro širší rozsah aplikací. 
Zvýšená provozní teplota dále umožňuje použití v širším rozsahu hydraulických systémů a nabízí zvýšenou ochranu proti teplu v náročných aplikacích s cílem prodloužení provozní životnosti.

Tato hadice se používá s jednodílnou nedeformovatelnou tvarovkou TTC (Through the Cover, přes povlak) a poskytuje tak těsnost třídy 0.

Více informací a společnosti Eaton je uvedeno na adrese www.eaton.com/hydraulics. 
Sekce Hydraulics (Hydraulika) společnosti Eaton je světovou jedničkou v oblasti podpory společností, které si přejí zvýšit účinnost, spolehlivost a bezpečnost v různých odvětvích – stavebnictví a důlní průmysl, zemědělství a lesnictví, tradiční a obnovitelné energie, výroba a zpracování, ropa a plyn, přeprava a manipulace s materiály. Globální tým Hydraulics navrhuje, vyrábí a dodává komplexní řadu spolehlivých, vysoce účinných hydraulických a průmyslových systémů včetně elektro-hydraulických prvků, pohonů ventilátorů, hybridních a řídicích řešení pro pokročilé součásti, včetně adaptérů, spojek, válců, tvarovek a sestav, hadic a potrubních tras, motorů, čerpadel a ventilů. 
Eaton je společnost zabývající se řízením energie, která v roce 2016 dosáhla obratu 19,7 miliardy USD. Poskytujeme energeticky úsporná řešení, která našim zákazníkům pomáhají efektivně řídit elektrickou, hydraulickou a mechanickou energii více úsporně, bezpečně a udržitelně. Společnost Eaton se zaměřuje na zlepšování kvality života a životního prostředí využíváním technologií a služeb v oblasti řízení energie. Máme zhruba 95 000 zaměstnanců a prodáváme produkty zákazníkům ve více než 175 zemích. Pro více informací navštivte www.eaton.com. 
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář