FX3000 – II. generace regulátoru pro kompaktní střídavé motory DKM

Datum 20.12.2018

Do naší produktové nabídky jsme nově zařadili externí střídavý regulátor FX3000 určený pro jednoduchou regulaci otáček a krouticího momentu u kompaktních střídavých motorů DKM. FX3000 navazuje na úspěšný a velmi oblíbený regulátor FX1000A, jehož prodej i výroba byla nedávno ukončena.

V porovnání se starším typem dostal nový model hned několik nových funkcí. Tou hlavní je možnost regulace nejen otáček motoru (u Speed Control motorů), ale i regulace krouticího momentu (u Torque motorů). Regulace je plynulá a provádí se integrovaným kolečkem na čelním panelu FX3000. Další příjemnou změnou pro uživatele je vestavěný kondenzátor, který již není potřeba externě zapojovat na zadní stranu regulátoru. Výrobce se při vývoji tohoto nového modelu rozhodnul usnadnit uživateli elektrické zapojování co nejvíce a tak kromě zmíněného vestavěného kondenzátoru zvolil také bezšroubové nástrčné svorkovnice a možnost připojení indukčního motoru s vyvedeným konektorem napřímo k zadní straně regulátoru (konektor CN3).

Další vylepšení získala softwarová úprava řídicí jednotky, která nyní umožňuje konfigurovat regulátor dle konkrétních požadavků aplikace. Nastavit tak lze např. převodový poměr pro zobrazení výstupních otáček za převodovkou, rozběhovou rampu, kontrolní mód nebo parametry proporcionální a integrační složky.

Na čelním panelu FX3000 je kromě velkého čitelného displeje a regulačního kolečka umístěn také STAND-BY/RUN přepínač pro spouštění či zastavování chodu motoru. Čelní panel je odnímatelný a skrývají se pod ním další dvě ovládací tlačítka. Tím prvním je CW/CCW přepínač pro změnu směru otáčení a tlačítko MODE, kterým se vyvolá parametrizace. Chod motoru a změnu otáček lze ovládat i externě z nadřazeného řízení nebo vlastními tlačítky z operátorského panelu.

Podrobné technické informace, výkresy, modely a katalogový list naleznete na kartě produktu. Více informací se rovněž dozvíte u specialistů Ravea, které můžete kontaktovat na telefonním čísle +420 577 700 150 nebo na emailu info@raveo.cz.

www.raveo.cz
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář