Technologie Siemens pomáhají balicím strojům Viking Mašek dobýt globální trhy

Datum 14.02.2019

Rodinná firma Viking Mašek se sídlem ve středočeské Vlašimi patří k předním světovým výrobcům balicí techniky. Zaměřuje se zejména na potravinářský a farmaceutický průmysl a pro řízení svých strojů využívá nejen řídicí systémy Siemens Simatic a Simotion, ale i pohony a další technologie Siemens. Moderní sáčkový balicí stroj Viking Mašek MS 400, pro který nově otevřené Aplikační centrum pro výrobní stroje Siemens vyvíjí řídicí aplikace, představuje balicí stroj budoucnosti.

Balicí stroje Viking Mašek z Vlašimi vybavené řídicími jednotkami a pohony Siemens nacházejí uplatnění v závodech předních světových výrobců potravin, léčiv nebo pracích prostředků. „S výrobky, které zabalily naše stroje, se ve světě denně setkávají milióny lidí,“ uvádí Lukáš Mašek, spolumajitel a obchodní ředitel firmy. „Müsli tyčinky Emco, káva Starbucks nebo prací prášek Persil – všechny tyto výrobky balí naše stroje vybavené systémy Siemens,“ dodává.

Aby se české balicí stroje z Vlašimi v globální konkurenci probojovaly až k největším výrobcům, musí být především spolehlivé a doprovázet je musí ten nejlepší servis. „Velcí výrobci si nemohou dovolit odstávky, proto využíváme ty nejspolehlivější řídicí jednotky Siemens Simatic a Simotion a elektrické pohony Sinamics, které dokážou splnit ty nejpřísnější požadavky našich zákazníků,“ vysvětluje Lukáš Mašek. „Náš úspěch stojí na dokonalém servisu: od vývoje komplexních řešení, přes virtuální zprovoznění po nepřetržitou technickou podporu poskytovanou na místě nebo vzdáleně,“ vyjmenovává, co stojí za úspěchem rodinné firmy.

Pro inteligentní balicí stroj Viking Mašek MS 400 pražské Aplikační centrum pro výrobní stroje Siemens vyvíjí nové aplikace pro řídicí jednotky Simatic. „Simatic je nejen spolehlivý, ale také velmi flexibilní a uživatelsky příjemný řídicí systém,“ vysvětluje ředitel aplikačního centra Sebastian Thiemann. „Díky novým aplikacím v Simaticu získá Viking Mašek ještě více obchodních příležitostí pro toto zařízení,“ dodává.

Rodinná firma Viking Mašek vznikla ve Vlašimi v 60. letech minulého století jako Výzkumný ústav balicích strojů, jehož aktivity v roce 1992 převzal Ing. Rudolf Mašek. Dnes společnost vedou jeho synové a vyrábí ve dvou závodech v České republice (Vlašim, Nejdek) a dalším v americkém Oostburgu. S výrobky zabalenými stroji Viking Mašek se setkávají spotřebitelé na všech kontinentech. V České republice firma zaměstnává přes dvě stovky lidí a plánuje další růst. Viking Mašek vyrábí také nejrychlejší balicí stroj na světě: jmenuje se Velocity a s řídicími jednotkami Simotion dokáže zabalit až 300 sáčků bonbónů nebo oříšků za minutu v jedné řadě.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář