Lukáš Bauer předal vysportovaných 51 tisíc pro ostravského studenta Lucase

Datum 24.02.2019

Šek na 51 145 korun předal Lukáš Bauer na závěr sobotního závodu ČEZ Cross City Sprint zástupcům nadačního fondu Běh pro jako dárek všech profesionálních i amatérských běžkařů a Nadace ČEZ pro studenta třetího ročníku ostravského Gymnázia Hladnov Lucase Veleštíka. Ten před dvěma lety po pádu z výšky ochrnul na dolní část těla, dar využije na nákup elektrického vozíku a rehabilitaci. Peníze vysportovali účastníci i diváci závodu na běžkařském trenažéru Nadace ČEZ.

Lucas, který před úrazem dělal závodně karate a tančil breakdance, je velký bojovník. „Při pádu si rozdrtil páteř, rozbil lebku a potrhal jícen. Po mnoha operacích, několikaměsíčním léčení a následné rehabilitaci se teď snaží zapojit zpátky do života – po ukončení gymnázia má v plánu pokračovat na vysoké škole. K tomu potřebuje kvalitní vozík, protože bydlí v kopcovitém terénu na Slezské Ostravě, a zároveň i speciální rehabilitace, které zdravotní pojišťovny neplatí,“ vysvětlil člen správní rady nadačního fondu Běh pro Michal Kričfaluši, proč mu fond začal pomáhat, vloni na podzim pro něj uspořádal charitativní běh a nyní shání další finance.

Do vydělávání peněz pro Lucase se zapojilo přes 160 lidí, asi 40 procent z nich tvořily děti. Nejpřínosnější ale bylo zapojení dospělých nadšenců, kteří pojali závod na běžkařském trenažéru Nadace ČEZ velmi soutěživě, snažili se zajet co nejlepší čas, a tím pro Lucase „vydělali“ v součtu přes 50 tisíc korun.

Nadační fond Běh pro podpořil za čtyři roky svého trvání čtyři hendikepované osoby, aby se mohli plnohodnotně zapojit do života, každé z nich se věnuje vždy jeden rok. Jednou z hlavních aktivit je pořádání charitativní běhu v Ostravě–Zábřehu, jehož výtěžek putuje na rehabilitaci a nákup pomůcek. Více na www.behpro.cz.

Popisek k fotce: Stříbrný medailista v běhu na lyžích ze ZOH v Turíně Lukáš Bauer předává šek Nadace ČEZ zástupcům nadačního fondu Běh pro. Ti ho použijí na nákup vozíku a zajištění rehabilitace pro studenta třetího ročníku ostravského Gymázia Hladnov Lucase Veleštíka, který po pádu z výšky ochrnul na dolní část těla a teď se snaží vrátit do života. Dar fond využije na nákup vozíku a zajištění rehabilitace. Peníze pro Lucase vysportovali účastníci a diváci závodu ČEZ Cross City Sprint v Ostravě na běžkařském trenažéru Nadace ČEZ.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář