ABB získala čestné uznání

Datum 23.03.2019

Rychlonabíjecí stanice Terra HP, která dokáže nabít na dojezdovou vzdálenost 200 km za 8 minut, obdržela prestižní ocenění Amper 2019

ABB je technologický průkopník a globální lídr v oblasti výrobků pro energetiku, robotiky, pohonů a průmyslové automatizace. Na letošním 27. ročníku mezinárodního veletrhu Amper 2019 společnost ABB představila řadu produktů a řešení. Jeden z nich si odnesl i čestné uznání od odborné poroty.

Jsme hrdí, že naše rychlonabíjecí stanice Terra HP zaujala porotu natolik, že jí udělila nejvyšší možné vyznamenání. Cena Zlatý Amper je důkazem, že společnost ABB se vydala správným směrem. Naše společnost totiž dlouhodobě podporuje rozvoj systémů nabíjení elektrických vozidel po celém světě, a snaží se přispět k čistějšímu životnímu prostředí. Ostatně, jádrem naší filozofie je vytváření inovativních, technologicky vyspělých a energeticky efektivních řešení, která jsou schopna pružně reagovat na potřeby našich zákazníků i celé společnosti,“ říká Tanja Vainio, generální ředitelka ABB pro Českou republiku a Slovensko.

ABB podporuje rozvoj e-mobility

S rostoucím počtem elektrických vozidel na silnici se celosvětová poptávka po výkonných a energeticky účinných nabíjecích stanicích elektromobilů stále zvyšuje. A právě proto uvedla společnost ABB na trh novou, rychlonabíjecí stanici Terra HP. Tato stanice pracuje s výkonem 350 kW a pro dojezdovou vzdálenost 200 km umožňuje dobití za pouhých 8 minut. Představuje tak ideální řešení pro dálniční odpočívadla a čerpací stanice.

Díky ABB technologii dynamického sdílení stejnosměrného proudu dokáže nabíjecí stanice se dvěma napájecími skříněmi nabíjet současně více elektrických vozidel, až do výkonu 350 kW: díky uvedené technologii je dostupný proud dynamicky rozdělován mezi vozidla.

ABB nabízí řešení pro nabíjení elektrovozidel od roku 2010 jako součást své snahy o podporu udržitelné dopravy. Do dnešního dne prodala do celého světa více jak 8 500 stejnosměrných (DC) rychlonabíjecích stanic napojených na cloud, určených pro nabíjení osobních i komerčních vozidel.

Terra HP – spolehlivá, multifunkční, intuitivní

Po instalaci je možné ke stanici přidat další napájecí skříně a nabíjecí stojany, což představuje nákladově efektivní řešení, schopné reagovat na budoucí požadavky a umožnit další rozšiřování nabíjecích bodů v reakci na růst počtu elektromobilů.

Pro další zlepšení výkonu poskytuje Terra HP maximální provozní dobu díky redundantním řešení v oblasti napájení a komunikace a individuálně chlazené nabíjecí kabely. Stanice již byla úspěšně využita v mnoha komerčních projektech a při tomto provozu prokázala svoji extrémní spolehlivost.

 

Pro provozovatele nabíjecí infrastruktury nabízí Terra HP další výhodu v podobě ABB Ability Connected Services – souboru služeb zajišťujících rozšiřování funkčních možností včetně možnosti snadného napojení nabíjecích stanic na obslužné oddělení, platební platformy nebo systémy inteligentních sítí (smart grids). Především pak mezi tyto služby patří vzdálená diagnostika, opravy a aktualizace softwaru prováděné bezdrátově, jenž minimalizují prostoje a udržují nízké provozní náklady.

 

Terra HP nabízí spotřebilům i řadu dalších výhod včetně intuitivního, snadno použitelného dotykového displeje a několika způsobů platby.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář