Zlepšení výkonnosti indických železnic

Datum 29.03.2019

Trakční systém od ABB pomůže zlepšit výkonnost a posílit udržitelnost železniční dopravy v Indii. Cena kontraktu je 42 milionů dolarů

Společnost ABB zvítězila ve vůbec největší zakázce na trakční systém pro indickou železnici, která umožní dodání nejmodernějších zařízení pro elektrické lokomotivy Diesel Locomotive Works (DLW) ve Varanasi. Konvertory speciálně upravené pro Indické dráhy budou vyrobeny v jedné z největších továren ABB na součástky lokomotiv v Nelamangale, jihoindickém městě nedaleko Bengaluru.

Trakční řešení od ABB je založeno na nejnovějších technologiích, které poskytují spolehlivější služby pro cestující, přitom zvyšují udržitelnou formu dopravy přechodem od dieselových vlaků k elektrickým. Tato změna pomůže provozovatelům železnic dosáhnout významných provozních úspor a zlepšení.

„Těší nás, že můžeme přispět k elektrifikaci indické železniční sítě, přitom maximálně využívat řešení vyrobených místními dodavateli,“ uvedl CEO společnosti ABB Ulrich Spiesshofer. „Indie dosahuje zásadních zlepšení v rozvoji a produktivitě ekonomiky směrem k digitalizaci tím, že adoptuje pokročilé technologie,“ dodává.

„Jsme hrdí na spolupráci s DLW a Indickými drahami na elektrifikaci národní železniční sítě v Indii – čtvrté největší železniční síti na světě,“ říká Sanjeev Sharma, výkonný ředitel ABB India. „Tato zakázka pomůže zvýšit efektivitu železniční dopravy a cestující Indických drah tak budou moci dosáhnout svého cíle včas a pohodlně.“

Trakční vybavení od ABB dnes využívá více než 250 elektrických lokomotiv provozovaných Indickými drahami pro osobní i nákladní přepravu (tedy více než 20 % třífázových lokomotiv). V loňském roce Indická vláda schválila plán na kompletní elektrifikaci železnic do roku 2022.

 

ABB (ABBN: Six Swiss Ex) je lídr a průkopník v oborech elektrotechnických výrobků, robotiky a pohonů, průmyslové automatizace a energetiky. Zákazníci ABB pocházejí z odvětví energetiky, průmyslu, dopravy a infrastruktury z celého světa. V návaznosti na více než 130 let tradice inovací dnes společnost ABB tvoří budoucnost průmyslové digitalizace a má dva jasné hodnotové cíle: přivést elektrickou energii z jakékoli elektrárny do jakékoli zásuvky a automatizovat různá odvětví od přírodních zdrojů až po finální výrobky. Jako titulární partner formule E, mezinárodní kategorie závodů FIA pro vozidla s výhradně elektrickým pohonem, ABB posouvá hranice e-mobility a přispívá k udržitelné budoucnosti. ABB působí ve více než 100 státech a má přibližně 147 000 zaměstnanců. www.abb.com.
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář