Společnost CE Colo spoléhá na záložní zdroje UPS Eaton s Li-Ion bateriemi, které jsou zárukou energetické efektivity a spolehlivosti

Datum 11.04.2019

Společnost Eaton, lídr v oblasti řízení energie, oznamuje implementaci záložních zdrojů Eaton 93PM v prostředí datového centra CE Colo. Společnost CE Colo Czech (dále jen CE Colo), která v současné době provozuje datové centrum poskytující služby kolokačního typu, kvůli zabezpečení stability napájecích systémů při obměně záložních zdrojů UPS vybírala mezi dvěma nezávislými výrobci.

Prioritou celého procesu výměny bylo zvolit takové zdroje UPS, jejichž implementace by proběhla bez nežádoucího dopadu na zákazníky a při nepřerušeném provozu datacentra. Podstatná při výběru byla pro CE Colo servisní podpora a provozní efektivita. Technologická obměna záložních napájecích systémů probíhala ve třech fázích od roku 2015.

Eaton jako partner pro realizaci unikátního řešení

Společnost CE Colo se při hledání vhodného výrobce obrátila na několik firem, které se zabývají high-endovými záložními zdroji určenými pro datová centra. Mezi vybranými kandidáty byla také společnost Eaton – globální lídr v distribuci energie a ochraně elektrických obvodů – která má kvalitní zahraniční reference a byla oslovena za účelem poskytnutí bližších parametrů řešení.

Technické parametry, efektivita provozu a odpovídající cena rozhodly o tom, že se společnost Eaton stala ideálním partnerem pro realizaci projektu a byla následně přizvána ke konzultacím v rámci předprojektové přípravy. Významným faktorem byla také flexibilita a ochota Eatonu upravit své napájecí systémy tak, aby vyhovovaly specifickým potřebám provozu CE Colo. Šlo zejména o požadavek použití Li-Ion baterií, které se začaly zavádět ve druhé fázi implementace a nebyly v době řešení projektu standardem.

Implementace v prostředí datového centra CE Colo měla další specifika, ke kterým se Eaton postavil čelem, jako byla například úprava směru toku proudění vzduchu v systému tak, aby toto vyhovovalo nárokům a dispozicím prostoru centra. Důvodem ve své době unikátní instalace s lithiovými bateriemi bylo v první řadě to, že je žádoucí, aby byl každý čtvereční metr datového centra CE Colo beze zbytku využit.

Li-Ion baterie přinášejí významnou úsporu prostoru, jelikož jsou menší a výrazně lehčí než klasické olověné baterie. V datovém centru se tak uvolnilo místo, které je využito pro jiné technologie. Obměněné zdroje UPS také vykazují výrazně menší ztráty v porovnání s původním řešením, což se projevuje v nižších provozních výdajích.

Nasazení záložních zdrojů UPS Eaton 93PM

Pro rekonstrukci napájecích větví v datovém centru CE Colo bylo zvoleno řešení skládající se z osmi záložních zdrojů UPS Eaton 93PM / 200 kVA, které byly později doplněny o tři sady Li-Ion baterií EBC-LI-128S1P.

Zdroje UPS Eaton 93PM jsou navrženy pro nejpokročilejší IT prostředí a nabízejí širokou škálu inteligentních možností komunikace. Tyto záložní systémy jsou primárně určeny pro datová centra a IT infrastrukturu. Díky své spolehlivosti, účinnosti až 97 % v režimu dvojité konverze, modulární architektuře, snadné instalaci a malé podlahové ploše se uplatňují ve zdravotnictví, telekomunikačních zařízeních, komerčních budovách, průmyslové automatizaci a zařízeních pro řízení procesů.

Záložní zdroje UPS Eaton 93PM disponují podpůrnými prostředky pro usměrňování tepelného proudění, což umožňuje instalaci u stěny, v řadách racků a v konfiguraci teplé/studené uličky. Vynikají také krátkou střední dobou opravy MTTR (Mean Time To Repair) a snadnou provozní správou, která probíhá standardně přes webové a SNMP rozhraní s intuitivním uživatelským prostředím a záznamem zobrazovaných údajů.

Pro monitorování a správu je k dispozici software Intelligent Power®. Záložní zdroje UPS Eaton 93PM vynikají energetickou účinností, spolehlivostí, vertikální a horizontální modularitou. Tyto zdroje UPS jsou ideální volbou pro datová centra nejen díky zmíněné rozměrové úspornosti, ale i díky flexibilitě při instalaci i provozu. Ve všech ohledech jde o ideální třífázové řešení pro náročné provozy současných datových center. Celkovou bezpečnost a spolehlivost rozšiřuje také technická podpora, kterou Eaton zákazníkům poskytuje.

Profesionální podpora je také aspektem, který si při vzájemné spolupráci pochvalují zástupci z CE Colo. „Opravdu si ceníme servisní podpory od Eatonu, která je na vysoce profesionální úrovni i v porovnání s ostatními výrobci na trhu. Úspory v řádu desítek tisíc eur ročně může datové centrum využít pro investice do dalšího rozvoje, čímž obměna UPS v rámci životního cyklu přinesla také ekonomickou návratnost,“ uvedl ke spolupráci Lubomír Pinkava, manažer provozu CE Colo Czech.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář