Dny teplárenství a energetiky v Hradci Králové už příští týden

Datum 15.04.2019

Energetika prožívá období bouřlivých změn v legislativě i v technologiích, se kterými se bude muset vyrovnat i teplárenství. Budoucnost teplárenství bude také jedno z hlavních témat Dnů teplárenství a energetiky v Hradci Králové 24.–25. dubna 2019. A na jaká další témata se můžete těšit? Například od kdy budou muset být všechna měřidla tepla vybavena dálkovým odečtem, získají teplárny podíl na prostředcích z emisního obchodování, jak si udržet zákazníky a jak získat nové či jak využít změn na trhu s elektřinou a řada dalších.

DNY TEPLÁRENSTVÍ A ENERGETIKY
Kdy: 24.4. – 25.4. 2019
Pořadatel: Teplárenské sdružení ČR
Kde:
Kongresové, výstavní a společenské centrum ALDIS, Hradec Králové

Konference Dny teplárenství a energetiky nabízí i letos velkou porci informací o nových technologiích, legislativě a trendech v teplárenství a energetice. Klíčové téma konference je klimaticko-energetický rámec roku 2030 a hledání cest dalšího rozvoje teplárenství. Strategii teplárenství v nových podmínkách představí předseda výkonné rady Teplárenského sdružení ČR a generální ředitel Plzeňské teplárenské, Tomáš Drápela.

Stejně jako v minulých ročnících je i letos konference velmi kvalitně obsazena řečníky z nejvyšších pater státní správy i byznysu.

„Těší nás, že naše pozvání přijal náměstek ministryně průmyslu o obchodu René Neděla. Nebudou chybět ani vystoupení členů Rady Energetického regulačního úřadu Jana Pokorného a Vladimíra Vlka,“ uvedl ředitel Teplárenského sdružení ČR Martin Hájek.

Stejně jako v minulém ročníku je i letos zařazeno atraktivní téma péče o zákazníka, které nabývá stále více na důležitosti. I tuto oblast zasáhly inovace, a to jak technologické, tak organizační. Řízení spotřeby tepla u zákazníků, internet věcí nebo dálkové odečty měřidel se stále více prosazují do praxe. Stát nezůstává ani řízení vztahů se zákazníky, kdy několik firem představí své inovativní přístupy.

Velmi zajímavé příspěvky nabízí také sekce věnovaná trhu s elektřinou, který je na prahu nejzásadnějších změn za poslední desetiletí. Jak se v novém prostředí neztratit a prodat elektřinu s maximálním ziskem? Na tuto otázku odpoví ve své prezentaci Tomáš Mužík ze společnosti NANO Energies.

„Integrace sektoru elektroenergetiky a výroby tepla dávno není jen předmětem akademických diskusí. V integrovaném energetickém centru Červený mlýn v Brně je to dnes realita. Jak to přesně funguje, se dozvíme od Ladislava Ochrany z Tepláren Brno,“ upozorňuje na další zajímavý příspěvek Martin Hájek.

I letos si na své přijdou příznivci nové legislativy. O tom, jakou podporu pro obnovitelné zdroje v teplárenství nabídne připravovaná novela zákona o podporovaných zdrojích energie, pohovoří Pavel Jirásek z Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Jaké novinky přinese novela zákona o hospodaření energií se dozvíme z příspěvku Hany Schvarzové, rekodifikaci stavebního práva představí Zdeňka Fialová, obě z Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

Samozřejmě nemůže chybět společenský večer s tradičním vyhlášením soutěže o Projekty roku.

Partneři Dnů teplárenství a energetiky 2019

Jako každý rok i letos akci podpoří generální partneři: EP Energy a.s., ČEZ, a.s. Letos k nim nově přibyla společnost KLINGER Fluid Control.

Mezi partnery konference zmiňme také společnosti RUML s.r.o, Uchytil s.r.o., Elektrárny Opatovice a.s., Plzeňská teplárenská, a.s., Pražská teplárenská a.s. United Energy, Energotrans a.s., ČEZ Teplárenská, a.s.

25. ročník Dnů teplárenství a energetiky se tradičně uskuteční v Kongresovém, výstavním a společenském centru ALDIS v Hradci Králové ve dnech 24.–25. dubna 2019. Účastníci konference se opět mohou seznámit s novinkami, inovacemi a řadou atraktivních témat, o která nebude s přihlédnutím k turbulentnímu vývoji nejen v české, ale též evropské energetice nouze. To vše se uskuteční za účasti zástupců tepláren, technologických firem, samospráv, bytových družstev i společenství vlastníků. Pořadatelem je Teplárenské sdružení ČR, konferenci organizuje společnost Exponex.

  • Program konference je zde

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář