Volkswagen propojí všech svých 122 závodů do cloudu

Datum 17.04.2019

Siemens se stane integračním partnerem pro Volkswagen Industrial Cloud a bude hrát klíčovou úlohu v zajištění, aby stroje a zařízení od různých dodavatelů používané ve 122 výrobních závodech koncernu Volkswagen, byly efektivně propojeny do cloudu. Výsledná transparentnost a analýza dat bude tvořit technologický základ pro další zlepšování produktivity ve výrobních závodech Volkswagen.

Siemens a dodavatelé strojů a zařízení navíc zpřístupní aplikace z operačního systému pro internet věcí Siemens MindSphere v platformě Volkswagen Industrial Cloud. Volkswagen a Siemens chtějí společně s dodavateli strojů a zařízení vyvíjet nové funkce a služby pro průmyslový cloud, které následně poskytnou všem budoucím partnerům platformy. Vývoj platformy Volkswagen Industrial Cloud tak nabírá na obrátkách.

„Chceme, aby se naše platforma Volkswagen Industrial Cloud stala partnerskou sítí nabízející digitální funkce, z níž budou mít prospěch všichni zúčastnění. Společnost Siemens pro nás představuje spolehlivého a silného partnera s vynikajícími znalostmi a odbornými zkušenostmi v oblasti digitalizace i průmyslu,“ uvedl Oliver Blume, předseda představenstva koncernu Porsche AG a člen vedení Volkswagen AG odpovědný za výrobu.

„Jsme rádi, že s naší otevřenou platformou pro internet věcí MindSphere můžeme Volkswagen podpořit při vývoji nového řešení průmyslového cloudu. Pomocí MindSphere a našich automatizačních platforem propojíme stroje, výrobní systémy a zařízení mnohem efektivněji. Volkswagen, jeho dodavatelé a výrobci strojů tak budou moci naplno využít potenciál výrobních dat. Tento krok jim pomůže zvýšit efektivitu a flexibilitu výroby a následně zvyšovat i její kvalitu,“ uvedl člen představenstva koncernu Siemens AG Klaus Helmrich.

Při spolupráci s automobilkou Volkswagen využívá Siemens především své komplexní znalosti a zkušenosti z automatizace a propojování strojů a zařízení se světem průmyslového internetu věcí. Kromě aplikací z platformy MindSphere nabídne i průmyslová řešení v oblasti edge computingu. Tento přístup umožňuje zpracování dat z výroby před jejich přenosem do průmyslového cloudu přímo v zařízení nebo stroji, stejně jako během výrobního procesu. To přináší další možnosti optimalizace komplexních výrobních procesů a zvýšení kvality dat v rámci platformy Volkswagen Industrial Cloud.

Siemens a další partneři operačního systému MindSphere nabízejí také aplikace v oblasti prediktivní údržby strojů s optimalizovanými, předem vypočtenými cykly údržby, které mohou být následně zavedeny ve všech závodech koncernu Volkswagen prostřednictvím cloudu. Tím se zvýší efektivita kontroly výrobního prostředí a dodavatelského řetězce, jelikož poznatky získané z analýzy dat budou moci využít i připojení dodavatelé a výrobci strojů. Platforma Volkswagen Industrial Cloud, kterou Volkswagen vyvíjí společně s Amazon Web Services (AWS), položí základy pro ucelenou digitalizaci výroby a logistiky celého koncernu.

V dlouhodobém plánu je začlenit do systému i globální dodavatelský řetězec, který čítá přes 30 tisíc lokalit u více než 1500 dodavatelů a partnerských společností.

Do budoucna by měla být platforma Industrial Cloud dostupná i dalším partnerům.

Siemens
Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář