Studenti VUT zítra odhalí už devátý model formule Dragon

Datum 25.04.2019

Více než 30 000 hodin práce zabrala studentům z týmu TU Brno Racing stavba formule Dragon 9. Jde už o devátý model, se kterým se studenti Fakulty strojního inženýrství VUT postaví na start závodů celosvětové soutěže Formule Student.

S posledními dvěma modely se strojaři z Brna dostali do světové špičky a letošními inovacemi chtějí pozici jednoho z nejlepších týmů soutěže obhájit. Letos vůbec poprvé testovali vlastnosti formule už před odhalením – nevyjeli na závodní okruh, ale do virtuálního větrného tunelu.

Pro tým je letošní odhalení mimořádné ještě v jednom směru. Jde o poslední sezónu, kdy se studenti soustřeďují pouze na spalovací motory. Už teď vzniká nová divize týmu, která se bude paralelně věnovat také vývoji formule na elektrický pohon. 

Slavnostní odhalení formule Dragon 9 se uskuteční už zítra v pátek 26. dubna 2019 v 18:00 v Aule Q na Fakultě strojního inženýrství VUT (Technická 2, Brno). Součástí programu bude také dražba předmětů týmu ve prospěch Dětského domova Dagmar v Brně. Dražba v loňském roce vynesla 35 500 Kč.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář