ALMEMO 710 – Univerzální moderní vícekanálový měřicí přístroj datalogger – pro měření fyzikálních, chemických a elektrických veličin

Datum 17.05.2019

ALMEMO 710 je výrobkem německé firmy AHLBORN GmbH. Na velkém barevném dotykovém 5,7“ podsvětleném grafickém displeji lze zobrazit numericky i graficky nejen měřené, ale i maximální, minimální, průměrné a vypočtené hodnoty. Měřené hodnoty mohou být zobrazeny až osmimístně, fyzikální jednotky až šestimístně. Pro zobrazení parametrů důležitých pro vaše měření si můžete nakonfigurovat vlastní uživatelské menu.

Všestranný měřicí přístroj měří přesně a rychle

ALMEMO 710 má 10 univerzálních vstu­pů. Vlastní snímače se připojují k přístroji firmou AHLBORN GmbH patentovanými programovatelnými ALMEMO konektory. Pouhé připojení snímače s ALMEMO konektorem k přístroji postačí k tomu, aby se přístroj sám přednastavil a vy jste mohli ihned začít svá měření. Přístroj ALMEMO 710 si automaticky přečte z ALMEMO konektoru o jaký snímač se jedná a sám se přednastaví na konkrétní veličinu a měřicí rozsah. Veškeré kalibrační křivky jednotlivých snímačů se také zadávají a ukládají přímo a jednoduše do ALMEMO konektoru, který je vždy nedílnou součástí snímače. Tímto systémem je umožněno připojit snímač do jakéhokoli vstupu přístroje i do jakéhokoli jiného ALMEMO přístroje aniž by byla zhoršena přesnost měření. Firma AHLBORN GmbH nabízí ve svém katalogu řadu standardně dodávaných snímačů včetně naprogramovaných ALMEMO konektorů. Pokud si zákazník přeje připojit snímače jiného výrobce nebo již vlastní snímače například od starších přístrojů lze samozřejmě zakoupit samostatně již naprogramované anebo nenaprogramované ALMEMO konektory. Programování ALMEMO konektorů je popsáno v českém návodu k přístroji ALMEMO 710 nebo vám je samozřejmě pomůže naprogramovat servisní středisko AHLBORN v Praze. Firma AHLBORN GmbH nabízí k přístroji ALMEMO D7, které pracují s plně digitálním rozhraním pro připojení a poskytují rychlý přenos dat. Všechny připojené D7 snímače jsou vybaveny vlastním procesorem a paralelně pracují s frekvencí specifickou pro dané čidlo. Dosahují tak vysoké rychlosti měření, která je nezbytná při dynamických měřeních.

Kompaktní přístroj ALMEMO 710 je jednoduchý na ovládání

Naměřené hodnoty se ukládají do vnitřní paměti ve vámi předvoleném měřicím cyklu. Pro větší objemy dat slouží externí paměť tvořená klasickou SD kartou. Přístroj je jednoduchý na ovládání díky jasně strukturovanému menu s asistentem a pomocnými okny. Menu přístroje i software do PC jsou v českém jazyce. Přístroj ALMEMO 710 má vestavěný snímač atmosférického tlaku pro kompenzaci při měření rychlosti proudění nebo relativní vlhkosti vzduchu. Kompaktní ALMEMO 710 má praktickou gumovou protinárazovou ochranu. Dá se použít jako mobilní kompaktní přístroj, jako stolní měřicí vícekanálová ústředna. ALMEMO 710 se nabízí i v nástěnném provedení. Dlouhý provoz zaručuje výkonná lithiová baterie. Pro dlouhodobější měření lze kdykoli připojit síťový adaptér 220 V, který zároveň slouží i jako dobíjecí stanice.

 

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář