Simatic PCS založený na webové technologii

Datum 02.06.2019

Společnost Siemens uvádí na trh moderní procesní řídicí systém Simatic PCS neo založený na webových technologiích a nastavuje tak nové standardy v oblasti automatizace procesů. Simatic PCS neo představuje zcela nový systémový software, který výrobním a zpracovatelským podnikům nabízí jedinečné příležitosti využít digitalizaci ve svůj prospěch a nastoupit úspěšnou cestu jejich digitální transformace.

  • Nový procesní řídicí systém Simatic PCS neo posouvá automatizaci procesů na novou úroveň
  • Intuitivní použití a jednotná platforma pro všechny úlohy
  • Konzistentní objektově orientovaná správa dat
  • Jedinečná forma globální spolupráce při projektování a provozu prostřednictvím webu
  • Rozšiřitelný systém od malých procesních modulů až po největší výrobní závody

Simatic PCS neo umožňuje globální spolupráci při projektování a řízení provozu prostřednictvím webu a přehledné zobrazení všech relevantních informací na jediném místě. Všichni účastníci projektu tak mají snadný přístup kdykoli a odkudkoli pomocí zabezpečeného internetového připojení. Paralelní spolupráce libovolného počtu uživatelů prostřednictvím webu nevyžaduje žádné lokální instalace softwaru. Systém je založen na jednoznačném přidělení práv a správě jednotlivých rolí. Konzistentnost informací zajistí objektově orientovaná správa dat i jasný koncept relací.

Uživatelům nabízí intuitivní grafické uživatelské rozhraní (GUI), v němž jsou všechny aplikace dostupné pomocí několika kliknutí. V systému Simatic PCS neo lze snadno a kdykoli přecházet z náhledu „Projektování“ (Engineering) do náhledu „Monitoring a řízení“ (Monitoring&Control). Ucelený, objektově orientovaný datový model zlepšuje efektivitu a kvalitu v průběhu celého životního cyklu závodu.

Simatic PCS neo vyniká svou otevřenou a flexibilní architekturou, která již obsahuje možnosti modulárního projektování pomocí otevřeného standardu MTP (Module Type Package). Maximální rozšiřitelnost umožňuje využít řídicí technologii u malých procesních modulů i v největších závodech světa. Inženýrské kódy je totiž možné opakovaně použít pro další rozšíření a přizpůsobit je různým velikostem výrobních závodů.

Simatic PCS neo splňuje požadavky bezpečnostní normy IEC 62443. Podporuje zavádění obranné strategie založené na koncepci hloubkové obrany („Defense-in-depth“). Zároveň důsledně splňuje požadavky uvedené v Chartě důvěry (The Charter of Trust), která specifikuje zásady kybernetické bezpečnosti.

Nový softwarový systém Simatic PCS neo využívá inovované hardwarové portfolio a aplikační architekturu výkonného řídicího systému Simatic PCS 7, verze 9.0. Siemens tak svým zákazníkům nabízí kromě výhod nového systému i ochranu jejich investic a know-how.

Dny teplárenství 700 x 200 px

Napsat komentář