Ostrov Jeju je příkladem snižování emisí oxidu uhličitého

Datum 30.07.2019

Vyšší dodávky elektřiny a stabilnější výkon zajistí transformační stanice v rámci rozsáhlé objednávky pro jihokorejský ostrov Jeju

Největší jihokorejský poskytovatel elektřiny Electric Power Corporation (KEPCO) uzavřel smlouvu s ABB na dodávku a výstavbu dvou transformačních stanic. První ze stanic na pevnině konvertuje střídavý proud na stejnosměrný a pomocí podmořských kabelů jej téměř bez ztrát převádí do druhé stanice na ostrově Jeju. Tam se konvertuje zpět na proud střídavý pro další distribuci.

Transformační stanice vysokého napětí na ostrove Jeju budou dodávat o 200 MW proudu navíc, obslouží tak více než 500 000 domácností. Samotná transformační technologie stanic přitom umožní společnosti KEPCO udržovat stávající infrastrukturu efektivněji a s minimalizovaným rizikem výpadků elektrického proudu.

V roce 2016 se Jižní Korea v rámci Pařížské dohody zavázala snížit emise oxidu uhličitého o 37 procent do roku 2030 a ostrov Jeju má být příkladem těchto opatření. Ostrov je jednou z devíti jihokorejských provincií a je také největším ostrovem v zemi. Většinu elektrické energie odebírá z pevniny, odkud pomocí dvou transformačních stanic proudí 700 MW elektřiny.

“Společnost ABB přispívá významnou měrou k dodržení jihokorejského závazku snížení emisí oxidu uhličitého do roku 2030. Naše partnerství se společností KEPCO je dalším důležitým milníkem k dosažení tohoto ambiciózního cíle,” uvádí Claudio Facchin, president ABB pro rozvodné sítě. “Špičkové systémy HVDC zajistí zelenější a stabilnější rozvodnou síť, ze které bude těžit jak místní obyvatelstvo, tak miliony turistů, kteří ostrov Jeju každoročně navštíví.”

ABB při výstavbě použije kromě technologie VSC také systém HVDC Light®. Ten je nejvýkonnějším, nejúspornějším a přírodě šetrným zařízením k přenosu velkého objemu elektřiny na velké vzdálenosti (při minimální ztrátě okolo 1%). Kompaktní design zařízení obsahuje nové prvky, jako například regulátor kolísání rozvodné sítě a rychlou obnovu dodávky v případě výpadku elektřiny. Tyto vylepšení přinášejí nemalé benefity pro provozovatele sítě, stejně jako pro koncové zákazníky.

Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář