Soutěž Léto s krajinou Skupiny ČEZ zvýšila návštěvnost Dlouhých strání

Datum 03.08.2019

Cestovatelská soutěž Léto s krajinou Skupiny ČEZ, při níž lidé navštěvují energeticky nebo architektonicky zajímavé vodní elektrárny, zvýšila počet návštěvníků vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně. Jen v červnu, kdy soutěž začala, vzrostl počet návštěvníků elektrárny a horní nádrže 9 procent na 11.400 lidí.

Soutěž probíhá až do konce srpna – její podstatou je navštívit minimálně 3 z 12 vybraných vodních elektráren provozovaných Skupinou ČEZ v České republice, získat razítko či opsat kód a odeslat herní kartu. Kromě Dlouhých strání se lidé mohou vypravit například na starodávnou Čeňkovu Pilu na Šumavě, Lipno, Orlík a Štěchovice na Vltavské kaskádě nebo na bývalou přečerpávací a nyní klasickou vodní elektrárnu Pastviny na stejnojmenné přehradě.

Návštěvnost se letos zvýšila i v dalších Infocentrech Skupiny ČEZ po celé republice. V prvním pololetí do nich zavítalo bezmála 90 tisíc návštěvníků, o 6 % více než za stejné období loňského roku. Největší nápor zájemců o energetiku už tradičně zaznamenaly kromě Dlouhých strání také jaderné elektrárny Temelín a Dukovany.

„Nadšení Čechů pro technickou turistiku se ani letos nijak nezmenšuje. Na naše informační centra za první pololetí letošního roku dorazilo celkem 89 253 návštěvníků. Meziročně tak k elektrárnám dorazilo o 6 % lidí více, loni to bylo 84 558 návštěvníků. Hlavní část sezóny z pohledu Infocenter je navíc v plném proudu až nyní – většina lokalit totiž zaznamenává vrchol návštěvnosti právě o letních prázdninách,“ říká Kateřina Bartůšková, vedoucí informačních center ČEZ.

Za celý loňský rok se počítadlo návštěvnosti Infocenter a provozů Skupiny ČEZ zastavilo na historicky nejvyšší hodnotě 235 254 lidí, čímž se elektrárny vyrovnávají některým nejnavštěvovanějším českým hradům a zámkům.

 

Letošní novinky…
Letošní novinková nabídka v jaderných lokalitách má jednotící linku jaderného paliva. Vedle zbrusu nového filmu „Příběh uranu“ čeká na návštěvníky nová expozice na téma cesta jaderného paliva v Infocentru Temelín a nová rozsáhlá expozice na toto téma i v dukovanském Infocentru. Speciální temelínskou novinkou chystanou na srpen je zcela nová Mlžná komora, která vizualizuje částice alfa, beta, gama a mezonů, s aktivní plochou 80 x 80 cm a chlazená je na cca -30°C.
Výstava Volty 700 x 200 px

Napsat komentář